De som liker skrekkfilmer får kose seg med en premiere denne uken.

Premiere på skrekkfilm

Skrevet av Morten Moe
05.09.2019 19:00 - OPPDATERT 06.09.2019 08:01

UKENS FILMER: It: Chapter Two (2D)
Oppfølgeren til den kritikerroste skrekkfilmen IT kommer september 2019 – IT: Chapter Two.

Hvert 27. år blir byen Derry hjemsøkt av ondskap. I "Chapter Two" kommer karakterene - som har gått sine egne veier - tilbake som voksne, nesten tre tiår etter hendelsene i den første filmen.

Originaltittel: It: Chapter Two
Varighet: 2 t 49 min
Sjanger: Grøsser
Originalspråk: Engelsk
Regissør: Andy Muschietti

Askeladden - I Soria Moria slott
Den originale, norske actionhelten Espen Askeladd er endelig tilbake! Denne gangen står enda mer på spill: Kongen og dronningen er forgiftet, hans egne brødre er mistenkt for ugjerningen, og kongeriket er truet av fremmede sjarlataner på jakt etter makt og rikdom. Sammen med den fryktløse Prinsesse Kristin setter han ut på en farlig ferd på leting etter det sagnomsuste slottet Soria Moria og kilden til Livets vann - det eneste som nå kan redde kongeriket. 

Askeladden - I Soria Moria slott er en spennings?lm for hele familien, med Vebjørn Enger og Eili Harboe i hovedrollene.

Skuespillere: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Thorbjørn Harr, Christian Skolmen
Aldersgrense: 9 år
Regissør: Mikkel Brænne Sandemose
Produksjonsår: 2019
Manus: Aleksander Kirkwood Brown
Lengde: 1 t 41 min
Land: Norge
Sjanger: Eventyr/Familiefilm

Toy Story 4 (2D, Norsk tale)

Woody (Tom Hanks) har alltid vært trygg på sin plass i verden og sin oppgave – å ta vare på sitt barn, enten det er Andy eller Bonnie. Så når Bonnies nye hjemmelagde leke, Gaffen, erklærer seg selv som søppel og ingen leke, tar Woody på seg å vise Gaffen (Tony Hale) hvorfor han burde omfavne det å være en leke.

Men når Bonnie tar med seg hele gjengen på familiens campingutflukt, ender Woody opp på en omvei som inkluderer gjensyn med hans gamle venninne Bo Peep (Annie Potts). Bak hennes skjøre porselens ytre skjuler det seg en eventyrlysten jente som er vant med å klare seg selv. Mens Woody og Bo innser at de nå lever veldig ulike liv som leker, skjønner de snart at det er større utfordringer som venter. 

Regissert av Josh Cooley («Riley’s First Date?”), og produsert av Jonas Rivera (“innsiden Ut”, “Se Opp”) og Mark Nielsen (medprodusent «Innsiden Ut»). Disney Pixars Toy Story 4 kommer på kino 6. September 2019.

Skuespillere: Keanu Reeves , Patricia Arquette , Christina Hendricks , Tom Hanks , Jordan Peele , Annie Potts
Aldersgrense: 6 år
Regissør: Josh Cooley
Produksjonsår: 2019
Lengde: 1 t 40 min
Land: USA
Sjanger: Animasjonsfilm

Angry Birds Filmen (2D, Norsk)
Animasjonsfilm basert på det populære spillet. Red har problemer med å styre sinnet. Det blir ikke bedre når en gjeng med griser invaderer øya og stjeler alle eggene.

Fugleøya er et lite paradis, befolket fugler som aldri har tatt seg bryet med å lære å fly. Hissigpropper tolereres ikke, hvilket er dårlige nyheter for Red, som har slitt med temperamentet siden han var liten. En gjeng med griser fra en naboøy ankommer plutselig Fugleøya, hvor de blir tatt godt imot av fugleinnbyggerne. Men Red aner ugler i mosen. Og riktignok har grisene skumle planer. Når det viser seg at grisene har stjålet alle fugleeggene på øya, er det opp til Red og kompisene hans, Chuck og Bomba, å slippet sinnet løs og hente hjem eggene igjen - før de blir til et griseherremåltid.

Norske stemmer ved bl.a. Håvard Bakke, Hans-Erik Dyvik Husby, Calle Hellevang Larsen og Marte Stokstad.

Originaltittel: Angry Birds
Varighet: 1 t 38 min
Sjanger: Animasjon
Originalspråk: Norsk
Regissør: Clay Kaytis, Fergal Reilly

Once Upon a Time... In Hollywood
En avdanket tv-skuespiller (DiCaprio) og hans stuntmann (Pitt) strever for å gjenoppnå berømmelse og suksess i filmindustrien i løpet av de siste årene av Hollywoods gullalder i 1969 Los Angeles.

I den 9. filmen fra Quentin Tarantino besøker vi Hollywood i 1969 – en by i endring. TV-stjernen Rick Dalton (DiCaprio) og hans stuntmann Cliff Booth (Pitt) prøver å finne sin plass i en bransje de knapt kjenner igjen. Filmen byr på flere handlinger og en stor samling av kjente skuespillere i denne hyllesten til Hollywoods gullalder.

Tittel: Once Upon a Time... In Hollywood
Varighet: 2 t 41 min
Sjanger: Drama
Regissør: Quentin Tarantino

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.