Margot Robbies Harley Quinn får endelig sin egen film - og det uten Jokeren!

Premiere på superheltfilm

Skrevet av Morten Moe
06.02.2020 19:00 - OPPDATERT 07.02.2020 09:02

UKENS FILMER SVOLVÆR FILMTEATER: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn)

Har du noen gang hørt historien om politidamen, sangfuglen, gærningen og mafiaprinsessen? Etter å ha splittet seg med Jokeren, slår Harley Quinn seg sammen til superheltene Black Canary, Huntress og Renee Montoya for å redde en ung jente fra en ond krimherre.

Skuespillere: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Ewan McGregor
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Cathy Yan
Produksjonsår: 2019
Premiere: 07.02.2020
Manus: Christina Hodson
Lengde: 1t 48min
Land: USA
Sjanger: Action, Krim, Eventyr
Språk: Engelsk

Elleville Elfrid

Elfrid og Henrik er bestevenner, men når en ny gutt flytter inn i nabolaget endrer alt seg. Kjent fra NRK Super.

Aldersgrense: Tillatt for alle
Regissør: Atle Solberg Blakseth, Frank Mosvold
Produksjonsår: 2020
Premiere: 24.01.2020
Manus: Frank Mosvold, Johnny Smith, Rob Sprackling
Lengde: 1t 19min
Land: Norge
Sjanger: Barnefilm, Animasjon, Familiefilm, Norsk
Språk: Norsk

Spion i aksjon

Superspionen Lance Sterling og forskeren Walter Beckett er helt motsatt fra hverandre. Lance er elegant, stilig og selvsikker. Walter er... ikke det. Men det Walter mangler av sosiale ferdigheter gjør han opp for ved å være smart og oppfinnsom. Han skaper nemlig de fantastiske dingsene som Lance bruker på sine episke oppdrag. Når en uventet hendelse plutselig skjer, må Walter og Lance lære seg å jobbe sammen på en helt ny måte. Klarer de ikke det er hele verden i fare. Spion i aksjon er en animert komedie satt i den høyoktanske, globetrottende verden av internasjonal spionasje!

Aldersgrense: 6 år
Regissør: Nick Bruno, Troy Quane
Produksjonsår: 2019
Premiere: 31.01.2020
Lengde: 1t 42min
Land: USA
Sjanger: Animasjon, Familiefilm, Barnefilm, Komedie
Språk: Norsk
Undertekst: Norsk

Selvportrett (2D)

Et portrett av en kunstner og av en dødelig sykdom, regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Skuespillere: Med: Lene Marie Fossen
Aldersgrense: 12 år
Regissør: Margareth Olin, Katja Høiset, Espen Wallin
Produksjonsår: 2019
Premiere: 17.01.2020
Manus: Margreth Olin, Espen Wallin og Katja Høgset
Lengde: 1t 18min
Land: Norge
Sjanger: Dokumentar
Språk: Norsk

Little Women

Nominert til seks Oscar! Beste film! Beste manus! Beste skuespiller (Saoirse Ronan)! Beste birolle (Florence Pugh). Beste musikk! Beste kostyme design!
Med en fantastisk rollebesetning og en smart, sensitiv gjenfortelling av det klassiske kildematerialet, beviser Greta Gerwigs 'Little Women' at noen historier virkelig er tidløse.
Jo March reflekterer over livet sitt og forteller historien om March-søstrene - fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser.

Skuespillere: Florence Pugh, Emma Watson, Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Meryl Streep, Laura Dern, James Norton, Eliza Scanlen.
Regissør: Greta Gerwig
Produksjonsår: 2019
Premiere: 31.01.2020
Lengde: 2t 14min
Land: USA
Sjanger: Drama, Romantikk
Språk: Engelsk

1917

Sam Mendes, den Oscarvinnende regissøren av Skyfall, Spectre og American Beauty tar oss med tilbake til Første verdenskrigs nådeløse slagmarker i dette intense krigsdramaet.
Mens krigen raser på sitt mest intense sendes to unge britiske soldater, Schofield (George MacKay) og Blake (Dean-Charles Chapman), ut på et tilsynelatende umulig oppdrag; Å krysse fiendtlig territorium for å gi isolert kompani en beskjed som, om den ikke kommer frem, vil sende dem alle – inkludert Blakes egen bror - inn i den sikre død.

Skuespillere: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Claire Duburcq, Colin Firth, Benedict Cumberbatch
Aldersgrense: 15 år
Regissør: Sam Mendes
Produksjonsår: 2019
Premiere: 24.01.2020
Manus: Sam Mendes & Krysty Wilson-Cairns
Lengde: 1t 58min
Land: USA
Sjanger: Krigsfilm, Drama
Språk: Orginal
Undertekst: Norsk