Pride – en feiring av mangfold og kjærlighet i Lofoten

Skrevet for Redaksjonen
25.06.2020 07:00 - OPPDATERT 25.06.2020 16:02

LESERINNLEGG: Nå er det endelig tid for en av årets mest betydningsfulle markeringer. Pride er en markering av at kjærligheten er for alle. Friheten til å elske den man vil er en menneskerett; en ukrenkelig verdi som Human-Etisk Forbund alltid kommer til å kjempe for.

Pride handler om menneskerettigheter – retten til å elske den man vil. En stor del av verdens befolkning er frarøvet denne rettigheten, som bør være selvsagt og ukrenkelig. I Norge ser vi fortsatt at det eksisterer ikke-akseptable holdninger overfor mennesker med ulik legning og seksuell orientering. Alle har rett til likestilling og frihet fra diskriminering, uavhengig av livssyn, etnisitet, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsidentitet- og uttrykk. Dette er verdier som vi aldri kan slutte å kjempe for.  

Som humanister setter vi mennesket i sentrum. Vi er født frie og likeverdige med de samme rettighetene. Ingen skal måtte skjule hvem de er. Derfor er det viktig at vi minner hverandre på at vi alle har rett til likestilling og frihet fra diskriminering, uavhengig av livssyn, etnisitet, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsidentitet og -uttrykk. Pride er en årlig påminnelse om nettopp det. 
Svært mange av årets Pride-arrangementer rundt om i landet er avlyst på grunn av Covid19-situasjonen, men vil likevel markeres på andre måter, blant annet digitalt, gjennom sommeren. At årets Pride blir digital og dermed mindre synlig i dagliglivet, gjør de fysiske markeringene vi fortsatt kan gjennomføre ekstra viktige.

En slik markering er flagging med Pride-flagget.

Human-Etisk Forbund har derfor i et brev til kommunene i Lofoten oppfordret dem til å støtte årets Pride-markering ved å heise regnbueflagget. Støtten til Pride er viktig for å synliggjøre at kommunene våre er åpne og inkluderende, for absolutt alle. Vi håper kommunen tar oppfordringen og deltar i feiringen av mangfold og kjærlighet.

La regnbuefargene vaie gjennom Lofoten!
 
Styret i Human-Etisk Forbund Lofoten lokallag
Tone Stokka, Wenja Klynderud, Vanja Johannessen, Leif-Tore Zakariassen, Odd Morten Austli og Wenche Bøe