Illustrasjon: Redd Barna/NTB

Prøv barnas valgomat (voksne får også lov)

Syns du elever fortsatt bør få hjemmelekser? Det er et av spørsmålene i Barnas valgomat. På sikt håper arrangørene bak Barnas Valg å øke valgdeltakelsen i Norge.

Nå kan også barn og unge raskt få svar på hvilket parti de er mest enig med. I samarbeid med NTB har Redd Barna utviklet Barnas valgomat, som du kan teste nederst i denne artikkelen.

Valgomaten er en del av Redd Barnas demokratiprosjekt for barn og unge, Barnas Valg. Barna blir kjent med de ulike partiene på flere måter. I en serie på ti valgshow stiller barn spørsmål til partilederne, partiene har også levert barnevennlige partiprogram, og de kan ta valgomaten. Til slutt får elever mellom 5. og 10. trinn muligheten til å stemme på partiet de er mest enig med på Barnas Valg 6.-9. september.

Dette er tredje gang Redd Barna og Nordic Screens arrangerer et eget valg for barn. Målet er å styrke barns kunnskap, deltakelse, engasjement og demokratiforståelse. De ønsker å gi barnas posisjon som aktive medborgere i samfunnet en oppdrift.

På lengre sikt er målsettingen at Barnas Valg skal medvirke til økt valgdeltakelse i Norge, og å bidra til å befeste demokratiet som styreform nasjonalt og internasjonalt.