FINSTASEN PÅ: Gårdens hester er nå klare for besøk 1. desember. Foto: Camilla Viola Eilertsen.

Pyntet og klare

Skrevet av Mari Rokkan
29.11.2018 12:00 - OPPDATERT 29.11.2018 20:02

Har du lyst til å ri på hest eller mate sauer og kose med kaniner? Lørdag 1. desember kan alle gjøre dette og mere til under åpen dag hos Stall Fagerbakken i Laukvik.

– Dagen er for familier med barn i alle aldre, og ellers et lavterskeltilbud som passer for absolutt alle, forteller Camilla Viola Eilertsen, driver av Stall fagerbakken. 

– Vi legger opp til mange aktiviteter denne dagen. Man kan få kose med hest og bli med på runderidning, se og mate sauer, kose med kaniner og ellers kose seg på gården, legger hun til. 

OPPLEVER MESTRING
Stall Fagerbakken ble startet for vel et år siden og er siden blitt godkjent Inn På Tunet-gård, som er en godkjenning av tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Målsettingen for Inn på Tunet er å bidra positivt til helse, utvikling og trivsel for brukerne. Tilbudene bygger på samarbeid med oppvekst-, utdannings-, helse- og sosialsektoren, og omfatter aktiviteter knyttet opp til arbeidet og livet på gården. Driver Eilertsen er utdannet sykepleier og har videreutdanning innenfor Dyreassisterte intervensjoner og Hesteassisterte intervensjoner. Stall Fagerbakken er godkjent hestebedrift og kan tilby tjenester til ulike grupper som kan benytte hest som en del av behandling eller miljøtiltak.

– Alle som kommer til Stall Fagerbakken skal oppleve mestring, utvikling og trivsel uansett utgangspunkt, og det oppnår vi gjennom samarbeidet vi har med dyrene. Dyrene er mine kolleger, og det er ikke slik at de bare blir brukt passivt, opplyser hun.

EGEN STALLGJENG
I tillegg til dagaktivitetstilbud hver ukedag, har Eilertsen også hatt flere arrangement og åpne dager på gården. 

– Responsen på de åpne arrangementene er god og det virker som det er et populært tilbud, også for de minste barna. Vi har hatt barn ned i 2-årsalderen som ikke har villet gått av hesten etter turen, noe som er utrolig sjarmerende, forteller hun. 

Stall Fagerbakken har også åpnet opp for ponniklubb og «stallgjengen».

– Det tilbud der barn og unge får delta i stell av hest og stallarbeid etter skoletid og som takk for hjelpen får de ri på hest. Akkurat nå er det seks jenter i alderen 12-14 som deltar aktivt på dette. Her er det fysisk arbeid som møkking, renhold og fylling av vann som må gjøres, men også mye kos og stell av hest, hestehåndtering og selvfølgelig ridning, sier hun.

Bedriften har nå mottatt støtte fra Vågan næringsfond på 75 000 kroner til etablering av grillhytte på 25 m2, som planlegges bygd til våren.
– Det blir veldig bra til nettopp slike dager der man kan trekke inn og grille pølser, sier Eilertsen, som nå håper værmeldingen blir best mulig for lørdagens arrangement, som går av stabelen mellom klokken 12 og 14.
– Vi prøver, selv om meldingen per nå ikke er den beste, avslutter hun. 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.