RAINDOGS TIL KABELVÅG: Ole Jonas Storli (t.h) og Ole Johnny Stensland. Foto: Diana Lindbjerg

Raindogs til Arbeideren

Skrevet av Trine Sivertsen
10.02.2020 21:00 - OPPDATERT 11.02.2020 10:25

Tom Waits gir en poetisk stemme til tapere, uteliggere, horer og andre skakkjørte eksistenser som har havnet på samfunnets skyggeside. Fredag kommer duoen Raindogs til Arbeideren for å framføre låter fra hans unike musikkunivers.

Tom Waits er en kompromissløs kunstner med sin rustne, særpregede røst og originale instrumentering. I sine sanger gir han en poetisk stemme til tapere, uteliggere, horer og andre skakkjørte eksistenser som har havnet på samfunnets skyggeside.

Ole Johnny Stensland og Ole Jonas Storli har framført låtene til Tom Waits sammen siden 1999, på en måte ingen andre gjør. Med Stenslands råe vokal og en imponerende traktering av klaveret i hendene til Storli, kanaliserer de den legendariske artistens navn.

− (De)... gjør dette med en energi, innlevelse og sjel, som gir publikum en stor opplevelse de aldri glemmer. Lukker man øynene kan man tro at det er sjefen sjøl man hører buldre fra scenen, fremgår det i bandets egen annonsering.

Bandnavnet Raindogs kommer fra Waits album med samme navn fra 1985. Begrepet Raindogs/regnhunder brukes om hunder som har gått seg bort etter at regnet har vaska bort alle luktene, slik at de ikke kan lukte seg hjem igjen, og mange av karakterene i Tom Waits sine sanger sympatiserer med nettopp denne skapningen.

Arbeideren ønsker velkommen til det de tror blir en magisk opplevelse fredags kveld.