Foto: Bjarne Benjaminsen, Lofot-Tidende

Redaktøren i Lofot-Tidende slutter

Skrevet av Mari Rokkan
26.11.2018 22:00 - OPPDATERT 27.11.2018 12:46

Erik Magnus Samland (42) gir seg som sjefredaktør og daglig leder i Lofot-Tidende ved årsslutt.

Redaktøren begrunner sin avgang på følgende måte i sin egen avis:

– Jeg er en utålmodig fyr med et stort konkurranseinstinkt. Det viser seg dessverre noen ganger på godt og vondt. Når jeg setter meg et mål, sliter jeg med å tenke på andre ting. Det er mulig det heter manglende evne til multitasking. Det har gjort at jeg ikke har klart å koble nok av i denne jobben, og det har gått for mye på bekostning av de andre i familien. Da måtte jeg ta et valg, sier Samland.

42-åringen har tidligere jobbet i store redaksjoner som VG, E24 og Nordlys, før han flyttet tilbake til Lofoten i 2016. Han jobbet to år som enhetsleder for IKT og informasjon i Vestvågøy kommune, før han begynte i Lofot-Tidende i mai i år. 

Styreleder Marit Skog syns det er trist at Samland slutter som sjefredaktør og daglig leder i avisen, i følge Lofot-tidende.

– Samland har gjort en strålende jobb den tiden han har vært hos oss. Jeg har samtidig stor respekt for beslutningen, og ser at det kan være en krevende jobb å sjonglere med tanke på resten av familien, sier Skog til avisen.

Styret er nå i gang med å finne ny redaktør.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.