FOR DE YNGSTE: I Alva og Regnbuedragen møter du morsomme karakterer og en blanding av humor, fart og spenning.

Regnbuedrager, tragedier, dokumentarer og spenning

Skrevet av Trine Sivertsen
22.04.2021 18:00 - OPPDATERT 23.04.2021 07:02

UKENS FILMER: Alva og Regnbuedragen
Vises: 
Fredag 23. april 17:30

Varighet: 1t 27min
Sjanger: Barnefilm, Familie, Eventyr
Aldersgrense: Alle

To gode venner småkrangler litt om nødvendige reparasjoner ved mølla i det en liten babydrage plutselig dukker opp. De blir ikke enige om de skal beholde den eller ikke, men det blir avgjort at de må dra til feen, da hun vet hvor de skal dra.

Dette blir starten på en spennende og farefull reise mot fjellet der regnbuedragene bor, med opplevelser som står i kø underveis. Noen får et ublidt møte med gamle kjente og noen får nye venner. De er likevel aldri alene. En ond trollmann er stadig på jakt etter dem, og feen de er sammen med er helt uten magi. Hvordan kan de stoppe trollmannen og hjelperne hans?

Generasjon Utøya
Vises: 
Fredag 23. april 20:00 (premiere) / Mandag 26. april 12:00 / Tirsdag 27. april 19:00 /  Tirsdag 4. april 19:00

Varighet: 1t 41min
Sjanger: Dokumentar
Aldersgrense: 9
Regissør: Aslaug Holm og Sigve Endresen

Fire unge kvinner som alle overlevde Utøya, har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement.

Fire unge kvinner som alle overlevde Utøya, har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement. De nekter å la seg skyte til taushet og representerer en generasjon politikere som tør å drømme om og kjempe for en bedre framtid. De unge politikerne opplevde å bli dødelig såret, eller de så sine venner og kjæreste bli drept. Felles for dem alle er at de er tvunget til å bearbeide det som skjedde, og har valgt å jobbe aktivt videre for det de tror på. De kjemper videre ikke bare på vegne av seg selv, men på vegne av en hel ungdomsgenerasjon, samtidig som de gir håp til et helt land og folk.

Finny & Leah - Den hemmelige øya
Vises:
Søndag 25. april 17:30

Varighet: 1t 26min
Sjanger: Animasjon, Barnefilm, Familiefilm
Aldersgrense: Alle

Bli med og oppdag den hemmelige øya sammen med Finny og Leah! Ombord på Noahs ark, som for tiden flyter meningsløst rundt på havet, bor bestevennene Finny og Leah. Flere uker har gått og det er fortsatt ikke noe land i siktet.

Bli med og oppdag den hemmelige øya sammen med Finny og Leah! Ombord på Noahs ark, som for tiden flyter meningsløst rundt på havet, bor bestevennene Finny og Leah. Flere uker har gått og det er fortsatt ikke noe land i siktet. Etter en serie med uheldige hendelser våkner Finny og Leah plutselig opp på en øde øy – en hemmelig øy. Og det med all maten som var igjen på båten! Mens Finny befinner seg i en koloni full av vesener som ligner merkelig mye på ham selv skjønner han at de er truet av en stor og farlig vulkan. I et kappløp mot tiden må Finny redde sine venner, finne familien sin igjen, og redde en hel koloni fra total ødeleggelse. Vil han klare det med hjelp fra sine gode venner? Et spennende og morsomt eventyr for hele familien!

Nordlands Jeanne d'Arc
Vises:
Søndag 25. april 20:00

Varighet: 1t 2min
Sjanger: Dokumentar
Aldersgrense: 9 år

Dokumentarfilmen «Nordlands Jeanne D'Arc» forteller den unike historien om Norges første og høyest dekorerte, kvinnelige britiske agent under andre verdenskrig; Liv Grannes. 

Nå er det et nytt fokus på kvinner i krigen. Arkivene er åpnet og vi kan endelig fortelle den utrolige historien om Nordlands Jeanne D'Arc og D-dagsinvasjonen som aldri kom til Nord-Norge. 

Sønnen til Liv, Jørgen Hauge, har engasjert seg i å oppklare saken og dele sine historier, bilder, private brev og ny og hittil ukjent dokumentasjon med oss. Resultatet er denne dokumentare.

Wrong Turn
Vises:
Onsdag 28. april 19:00 / Søndag 2. mai 20:00

Varighet: 1t 49min
Sjanger: Horror
Aldersgrense: 15

Wrong Turn er en grusomt skremmende historie som utforsker menneskets største og mest grunnleggende frykter og tar deg med på en intens og marerittaktig reise som du ikke klarer å ta øynene vekk fra.

Fra produsentene av Resident Evil kommer WRONG TURN Seks venner fra New York reiser på tur til de vakre fjellene i West Virginia for å utforske naturen og få en opplevelse for livet. Når de bestemmer seg for å vandre vekk fra den markerte stien roter de seg bort, og konsekvensene blir katastrofale. Forferdelige ting begynner å skje, og det blir bare verre og verre. Uvitende har de blitt forfulgt av en barbarisk og brutal sekt kjent som «The Foundation» som har levd i fjellene i hundrevis av år. Det som skulle være en fin vennetur blir straks til et forferdelig mareritt.