Drops og annet godt

Skrevet for DROPS
14.12.2020 06:00

Evy Line Sundbakken på Drops i Henningsvær tilbyr varer du ikke finner så mange andre steder.

Sundbakken står fritt til å ta inn de varene hun måtte ønske. Derfor finner du et utall forskjellige varer i skjønn forening. Alt dette gir butikken et unikt og koselig preg.

– Jeg setter pris på friheten man får ved å være frittstående butikk. Å ikke tilhøre en kjede gir meg mange fordeler, men også noen ulemper, slik er det med alt. For eksempel bruker jeg nok en del tid på å velge ut varer som jeg skal selge i butikken. Heldigvis synes jeg nettopp dette er en kjekk del av jobben min. Jeg ønsker nemlig å tilby noe man ikke kan finne alle andre steder. Den største utfordringa ligger i om de varene jeg tar inn, blir en suksess blant kundene. Det gir litt spenning i hverdagen, humrer Sundbakken.

Ettersom det går mot jul, er det mye klassiske julevarer i butikken. Sundbakken er opptatt av å kunne tilby det kundene ønsker. Med andre ord en flott butikk å starte julegavejakten i! 
– Jul er jul, og da er folk opptatt av tradisjoner. Derfor er julekolleksjonen min, den varekolleksjonen jeg har inne, som har minst forandring fra år til år.

Butikken er en del av Førjulseventyret i Henningsvær, et prosjekt som har gjort det mulig å drive butikk året rundt på et så lite sted. Prosjektet starta opp i 2006, med midler fra innovasjon Norge. Målet var å tiltrekke seg kunder i en ellers stille periode. Noe av det de gjorde, var å innføre felles åpningstider for alle butikkene i Henningsvær.

Disse er fra søndag til torsdag 11.00 - 16.00, fredag og lørdag til 18.00. Etter at prosjektet slutta å få støtte, fortsatte imidlertid Førjulseventyret. Det var nemlig blitt så populært. 
– Før var Henningsvær dødt fra 31. august og fram til våren. Førjulseventyret har bidratt til en jevnere strøm med kunder og gjester, dette gleder en butikkeier. Men husk på at vi har koronaen her i år. Jeg vil derfor oppfordre alle til å komme gjennom hele uken, og ikke bare i helgene, sier Evy Line Sundbakken.