Tor Olav Berre.

Endelig på plass i nybygget

Skrevet for Berres bil og båt
29.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:20

– Dette har jeg jobbet med i flere år, godt å endelig se nybygget klart til bruk, sierTor Olav Berre.

Berres Bil og Båt startet på Ramberg allerede i 1980. Siden den gang har bedriften utviklet seg, og har gått fra å være en tradisjonell bilforretning, til å bli en servicebedrift for både bil og båt.

– Vi selger jo ikke biler lenger, til det er vi for små. Men med det nye tilbygget skal vi være i stand til å serve både bil- og båteiere langt bedre enn tidligere, sier Berre. Han jobbet i mange år for å få bygge 1000 kvadratmeter nybygg på industriområdet like ved, men endte opp med å bygge 260 kvadratmeter tilbygg på de gamle lokalene.
– Det dro rett og slett for lenge ut i tid, jeg kunne ikke vente lenger.

I ettertid angrer han ikke på at han tok den avgjørelsen. Nå er en bilverkstedet oppgradert med det aller mest moderne utstyr som er å oppdrive per i dag, og den nye båthallen har plass til tre-fire båter inne samtidig, opptil 11 meter lengde og fem meter høyde.

– På bilverkstedet har vi investert rundt en million kroner, og det har, ifølge leverandøren, gjort at vi per i dag har det mest moderne verkstedet i hele Lofoten. Nytt diagnoseutstyr, ny firehjulskontroll og en helt ny EU-kontroll-linje.  I tillegg har vi brukt noe av plassen til dekkhotell. Per i dag har vi plass til 288 dekk, men dette kan vi utvide etter behov, sier Berre.

Han er også stolt over å ha fått så god plass i båthallen.
– Tidligere har vi stått ute og jobbet. Når vi nå kan ta båtene inn, kan vi gjøre en bedre jobb på kortere tid.  Vi kan ha verktøyet rundt oss, og det gjør det lettere for oss og rimeligere for kundene våre. Vi er så langt det eneste godkjente RIB-senteret i Lofoten, og tror dette er rett vei og gå. Vi kan nå bli en solid servicepartner og støttespiller for alle de som leier ut båter og RIB i Lofoten, sier Tor Olav Berre. Berres er forhandler for Wave Tech, har Garmin og Simrad navigasjonsutstyr og selger Mercury motorer.

I det siste har han og de andre ansatte vasket seg ut av den gamle butikken og innredet den nye.
– Vi mener selv den nye butikken ser flott ut. Nå har vi tre ganger så mye plass som i gammelbutikken, og det betyr at vi får anledning til å vise fram flere varer. Vi er med i BilXtra og håper å selge mer rekvisita nå, sier han fornøyd.