Luftig pizzabunn: Kokk Petri Taipale vet hva som skal til for å få gode pizzabunner.

Enkel, kortreist og god mat

Skrevet for DUS Matverk ALTI Svolvær
04.12.2019 14:52 - OPPDATERT 23.11.2020 11:17

Duus Matverk på Alti, er det perfekte stedet for en lunsj
eller kaffepause under julehandelen.

 

Kafeteriaen startet opp i mars, og har allerede rukket å tiltrekke seg en del faste stamkunder. Duus Matverk i Svolvær er en del av en liten kjede, med restauranter i Narvik, og på Sortland. I lokalet treffer jeg den svenske kokken Petri Taipale.

–Det vi kan tilby er enkel og god mat. Vi vil kalle oss en kafeteria med varm mat. Menyen vår består blant annet av ulike smørbrød, hamburgere, pasta og pizza. Nå fram mot jul har jeg lyst til å kunne tilby noen svenske juleklassikere på menyen, så får vi se om kundene ønsker å smake. Tidligere har vi tilbudt et kjøttbollesmørbrød, som er særdeles populært i Sverige, men det ville ikke kundene prøve. Synd, for det er kjempegodt, smiler Taipale.

Kundene vil gjerne spise det de er vandt med, derfor finner du et bredt utvalg av klassiske smørbrød i disken til Duus matverk. Taipale mener det er viktig at kundene får den maten de ønsker. Hver dag har kafeteriaen dagens suppe, og skulle du få liten tid til matlaging, får du de fleste rettene fra Duus som take-away. Ellers er Duus opptatt av å bruke lokale råvarer. Blant annet kommer kaffen de bruker fra Brent kaffebrenneri, bakevarene fra Kringla bakeri og isen de selger er fra Arktis Gelato. I tillegg kan man få kjøpt sjøgress på boks fra det lokale firmaet Lofoten Seaweed.

–Vi har tilbakelagt oss en veldig travel sommer, og ser nå lyst på framtida. Det er alltid spennende å starte opp på enn nytt sted. Heldigvis slipper vi i det minste å tenke på at netthandelen øker, folk må jo ha mat uansett, humrer Taipale.

Duus legger vekt på å være et lavterskel spisested, der alle skal føle seg velkommen.

– Hver dag har vi en rekke stamgjester som kommer for en kopp kaffe, noen av dem har til og med sitt faste bord. Ellers kommer det alt fra barnefamilier til pensjonister.