Tid for hygge: Gjestene koser seg i lokalene til Bacalao, på kaipromenaden i Svolvær.

Et realt brukshus

Skrevet for Bacalao bar
04.12.2019 14:28 - OPPDATERT 11.03.2020 08:35

Sulten etter jobb på en fredag? Ta turen innom Bacalaos ukeslutt.

Bacalao har lenge vært store på servering av lunsj. Framtidsplanene er å satse mer på middagsrettene, og konseptet ukeslutt. I lokalet møter jeg daglig leder Eirik Skjeseth og Caroline Kilvær-Skjeseth, som er inne i sitt 17. driftsår.

– Høst er lik ukeslutt på Bacalao. Dette starta vi med for over ti år siden, og har siden den gang videreutviklet konseptet. Hver fredag steller vi i stand en stor buffet, med stort utvalg av sjømat, salater og kjøttretter. Ettersom det nærmer seg jul, vil vi den 6 og 13 desember gjøre litt ekstra stas på denne ukeslutten. Det blir rett og slett en en julespesial.

Ellers har Bacalao opparbeidet seg en variert og smaksrik a la carte meny. De siste tre åra har de merket en tydelig oppsving i antall middagsgjester.

–Maten er noe vi tydelig har satsa på de siste åra, noe som har gitt oss utslag i form av flere middagsgjester, sier Skjeseth.

–Ryktet på gata sier at hamburgerne våre er byens beste., men vi serverer ikke bare hamburgere. Hos oss kan man blant annet få tørrfisk, lammeskank, og selvfølgelig bacalao.

Både Eirik og Caroline beskriver stedet som et trendy og avslappet spisested. Tidligere hadde Berg&co bilverksted i disse lokalene, noe man kan merke på den den store takhøyden.

–Vi har plass til alle. Man kan selvfølgelig komme her pynta, men det er for eksempel greit å komme her etter en skitur også. Både unge og voksne finner veien til oss, og vi har blitt fortalt at gjestene synes det er hyggelig, sier Kilvær-Skjeseth.

– I jula, er Bacalao en naturlig møteplass for blant annet studenter som kommer hjem på ferie. Det er noe vi setter veldig pris på, forteller Skjeseth.

Selv om de nå satser mer på middagsgjestene, så er lunsj- og kaffegjestene fortsatt hjertelig velkomne. 

–Bacalao skal være det naturlige stedet å svinge innom enten man er kaffetørst, sulten, eller i dansehumør en lørdagskveld.