KLAR FOR JULEHANDEL: Trine Karlsen (fra venstre), Trine Andreassen og Julie Elstad er klar for julehandelen på B-Young/Utsøkt

Fokuserer på den gode handleopplevelsen

Skrevet for Administrator
26.11.2018 09:25 - OPPDATERT 04.12.2019 13:32

– Dette kan vi. Vi er profesjonelle, og ser med en gang om et plagg passer eller ikke, sier Trine Karlsen og Julie Elstad på Utsøkt/B-young.

De to klesbutikkene for damer ligger på hver sin side av hverandre i andreetasjen på Amfi i Svolvær. Mens Utsøkt har de litt dyrere moteklærne, er B-young en kjedebutikk som har et litt rimeligere utvalg. Men kjedebutikk betyr ikke at de er prikk like sine navnekolleger i resten av landet.
– Nei, har selvsagt en del merker som ligger i bunnen fra kjeden, men vi prøver å være flinke til å hente våre egne merker og klær, sier Karlsen, som mener folk må bruke dem og ikke handle på nett.

LOKALT ENGASJEMENT
–Vi kan se med en gang om et plagg passer, og den servicen får du ikke på nett. Jeg kan «skanne» en dame som er ute etter en kjole, og se med en gang hva som passer. Du skal slippe å bestille 10 kjoler på nett for å finne en som passer. Jeg brenner så forferdelig for det lokale næringslivet. Det er fint at det er lys i vinduene i butikkene, at vi har et mangfold. Vi har jo alt i denne fine, lille byen vår. Vi har kafeer, restauranter og absolutt alt som kan tilbys til de som kommer tilreisende.

MYE GLITTER
– Hvilke plagg og farger er det som er «in» denne høsten?
– Det går mye i det går jo selvsagt i julegensere og julekjoler, men det store akkurat nå er «jumpsuite» som selges. Men i år skal det være mye glitter på kjolene, og det skal være litt 80-talls med «oversized» dresser. Vi har heldigvis leverandører som kan snu seg fort, og er det noe vi ser folk etterspør, så skaffer vi det. For mens vi tidligere tok inn 70 prosent av varene på forhåndsbestilling, og 30 prosent på etterbestilling, så er det omtrent motsatt nå. Vi etterbestiller mye mere, for å slippe å ligge inne med for mye klær på lager, sier Karlsen.
– Når det gjelder farger, så er det petrol og lilla som begge er farger som har vært borte en stund, men nå er tilbake igjen. I tillegg har vi en del dyreprint og et stort utvalg andre farger som kan gjøre shoppingen til en fornøyelse. Det er mange farger i år, sier Elstad.

Nå krysser de begge fingrene for en bra julehandel. Kald sommer i nord og varmt i sør gjorde at nordmennene uteble i år.
– Det er jo nordmennene som handler hos oss. De utenlandske turistene har andre butikker de handler i, sier Karlsen.