Nystekte kanelboller: Fra venstre: Laila, Mia og Marit viser fram de ferske, butikkstekte kanelbollene sine.

Fristende ferskvarer

Skrevet for Spar Storøya
04.12.2019 14:26 - OPPDATERT 20.03.2020 08:19

Ute etter billig, varm lunsj? Da er ferskvaredisken til Spar Storøya noe for deg.

– Ferskvaredisken vår er hjertet i butikken, den gjør oss litt annerledes fra de andre butikkene. 

Det er ikke tvil om at de hjemmelagde ferskvarene er populære. Under mitt korte opphold i butikken er det nesten en konstant strøm av kunder i ferskvaredisken.

– Vi har nesten et luksusproblem, tilbudet er så populært av vi ikke alltid klarer å lage nok mat. Hamburgerne våre har slått veldig godt an. For 40 kroner får man en hamburger i brød. En god hamburger til en veldig billig penge. Bagettene våre er også populære, spesielt tacobagetten vår slår godt for tida. Hos oss får du god lunsj til en fornuftig pris, sier Marit Heimly.

Ellers varierer det hele tida hva de ansatte lager på kjøkkenet. Grilla laks er det mange som setter pris på, også de unge. 

– Nå når det går mot jul, vil vi fokusere spesielt på å lage mye julepålegg og salater, blant annet røkelaks, lammerull og sylterull. Vi prøver så godt vi kan å møte etterspørselen etter julemat, men skal man sikre seg alt av, lønner det seg å komme tidlig. Det er det samme hysteriet hvert år, alle skal ha alt til jul, ler Heimly.

Nytt for året er at Spar hiver seg på bølgen, og gir de ansatte fri julaften. Skal du sikre deg julemiddagen, lønner det seg derfor ikke å vente lengst mulig.

– Fram mot jul har vi åpent på søndagene, og det er klart det blir mye for de ansatte, derfor får alle fri på julaften.

I tillegg til å være en dagligvarebutikk, kjører Spar Storøya ut lunsjordrer til bedrifter i nærområdet. Båter som kommer til Svolvær har også muligheten til å bestille mat fra Spar, og få det levert. Servicen skal det nemlig ikke stå på.

Flere dagligvarebutikker har kutta ut de betjente ferskvarediskene sine, grunnet høye lønnskostnader. Heimly, mener fortsatt at det er verdt å beholde.

– Det er klart det koster, men så lenge vi ser at kundene er fornøyde, og kommer til oss, vil vi fortsette med det så lenge det lar seg gjøre, sier Heimly.