SATSER PÅ SERVICE: Hanne Kilvær Eilertsen satser nå på herreklær, og ønsker guttene velkommen i butikken i Sentrumsgården.

– Guttene må ikke glemme oss

Skrevet for HELT
18.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:26

– Vi er selvsagt størst på dameklær, men har masse flotte klær til guttene, sier Hanne Kilvær Eilertsen ved HELT i Sentrumsgården i Svolvær.

– Vi har sterke merker på herresiden i Jack & Jones, Selected, Only and sons og Comfy Balls. De to sistnevnte merkene er også de nyeste. Jeg prøver å ha et sortiment som kan treffe over flere aldersgrupper, både for de litt yngre og også for eldre herrer. Sortimentet er klassisk og burde treffe mange. Hos oss får du ikke hip-hop, og slik stil, sier Hanne, som har begynt å selge dongeri med stretch til guttene også.

– Det har sittet langt inne, men nå er guttene der. Det meste av det vi selger av dongeri og dressbukser til dem nå er med stretch. Det ser gjerne ut som en vanlig dressbukse, men er mye mer behagelig å ha på, nesten som en joggebukse. Den nye trenden er at det skal være behagelig å ha på, og det skal være mer «tight» enn tidligere – smalere, sier Hanne.

– Jack & Jones og Only and sons er våre to prisgunstige merker. Men vi har komplette dresser fra Selected til rundt 2000 kroner, og det er bra kvalitet på disse. Vi ser at vi må ha klær som er noe rimeligere til guttene, for de handler ikke klær så ofte som jentene. De fleste menn er som kjent ikke så glad i å handle klær. Det er mye mere sesong hos dem, før jul for eksempel. Vi damer handler jo klær mye oftere, gjerne ukentlig, smiler Hanne.

 – Hos damene er det julebord-kjoler, jump-suit, fuskepels og dunjakker som er det som selges mest akkurat nå. Det er spesielt Vila vi selger mye av de hadde en god kolleksjon denne høsten, så jeg tok inn en god del fra dem. Men det er jo en av fordelene med ikke å tilhøre en kjede, jeg har mange leverandører og kan velge det beste fra den enkelte. Er det noen som har en dårlig kolleksjon, så dropper jeg dem. Jeg bruker bare godbitene, sier Hanne med et smil.

 – Du har et uvanlig navn på butikken?

– Jeg slet jo med navnet på butikken da jeg overtok den - Zoon, det likte jeg ikke. HELT er satt sammen av de første bokstavene i navnet mitt, samboer Eirik, og døtrene mine, Linnea og Tiril. Det er et positivt navn, uansett om det er som i en super-helt, eller helt komplett. Det skal også fortelle litt om butikken – vi er hel på service og skal levere en service kundene blir fornøyd med, smiler Hanne.