SMART VEKT: Jeanette Hanssen demonstrerer vekta som kjenner igjen hva du legger på den og priser varen etter det.

Hjelp til selvhjelp

Skrevet for Coop Extra Amfi Svolvær
24.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:33

Hos Coop Extra i Amfi kan du nå skanne dine egne varer på tur ut. Og vekten i grøntdisken er så smart at den kjenner igjen frukten du legger på den.

– Jo takk, det er allerede tre stykker som har sagt at de vil være med på julebordet vårt, siden de har gjort jobben selv. Det er jo litt artig, ler Jeanette Hanssen, eller Nette, som alle kaller henne.

– Men det er nå en gang slik at du må ikke skanne noe som helst. Om du heller vil stå i kø og vente til den som sitter i kassen gjør det for deg, så er det helt greit. Vi opplever vel heller ikke at noen er sint og sur fordi vi har dette tilbudet, sier Nette, som selv har ansvaret for frukt og grønt-avdelingen.

Hun viser fram den nye vekta de har hatt et par måneder nå. Den skal i teorien kjenne igjen hva du legger på den, slik at du skal slippe å stå og lete etter rette grønnsaken på skjermen. Men den har visstnok en del barnesykdommer.
– Ja, det er ikke alle typene den klarer å kjenne igjen. Men det er en reparatør på tur for å kalibrere den, så etter hvert håper vi den skal fungere hundre prosent, sier Nette.

Hos Coop Extra er det fisk og grønnsaker som er ferskvare.
– Det er jo lutefisk og kveite som er det store inn mot jul. Folk har jo også blitt veldig glade i å lage sin egen surkål og det går en del rødkål. Dette er varer det går mye av inn mot jul. Men det er ikke noen fare i 2018 om at vi går fri for noe. Vi har fylt opp lagrene, og er klare for julehandelen, sier Nette.
– Det er klart, vi kan jo bomme på bestillingene. Men vi har leveranse av tørrvarer og kjølevarer fire ganger i uken og frysevarer to ganger i uken, så det skal ikke være lenge vi er fri for noe. Fisk får vi hver dag, beroliger Jeanette «Nette» Hanssen.