Apotektekniker Wenche Hansen viser fram et av gavesettene de tilbyr.

Inviterer til smaksrik julebuffet

Skrevet for Apotek 1 Svolvær
04.12.2019 14:34 - OPPDATERT 11.03.2020 08:34

Nok en gang er Apotek1 klare med sitt tradisjonsbundne arrangement: “Smaken av Jul”

I år vil arrangementet foregå den 21 november. Denne dagen steller apoteket i stand en julebuffet, med mat og krydder som hører til julefeiringa. Etter at man har smakt, er det mulighet å kjøpe ulike sett med krydder og mat.

–Vi merker at folk har begynt å etterlyse smaksdagen. Selv synes vi at det er kjempegod stemning denne dagen, og det mener vi at kundene synes også, sier apotektekniker Wenche Hansen og apoteker Hanna Walsøe.

–Poenget med denne julebuffeten er at kundene skal kunne få en smak og en inspirasjon til hva slags mat de kan lage hjemme i jula, sier Wenche Hansen.

Maten og krydderet de selger er først og fremst relatert til julemat. I tillegg har de en del mat som er vanlig å spise året rundt. Nyheter for året er blant annet tapas- og tacosett. 

Det er tydelig at de ansatte legger sjela si i arrangementet.

– Forrige år sto jeg opp halv 4 for å gjøre klar all maten før åpningstid. Likevel er det verdt det, for det gir oss så mye når vi ser at kundene blir fornøyde og synes det er artig og koselig, forteller Hansen.

Men denne julebuffeten, det er da ikke det man vanligvis forbinder med et apotek?

–Nei, ikke i det hele tatt. Likevel, da jeg begynte å jobbe i apotek, var det masse krydder og urter til salgs. Etterhvert har det blitt mindre og mindre krydder og urter i apotekene, men til jul får vi inn en del sett med krydder. Disse settene tror jeg er den beste måten å presentere det på. Det fine med disse krydder- og matsettene er at de er satt så fint sammen og ser fine ut, med det passer de perfekt som gave, sier Hansen.

Med andre ord, det er ikke bare medisiner man finner i dette apoteket. Fram mot jul merker de at omsetningen øker. Enkelte kunder har fortalt til Hansen at de ikke trenger å dra andre steder når de skal kjøpe julegaver. Her finner du alt i fra toalettmapper, til skjerf, til alt av kroppsprodukter.

–Vi har alt for enhver smak, smiler Hansen.

Mangler du derfor en julegave, er det bare å komme til Apotek1, så hjelper de deg.