Isolér huset på én dag

Skrevet for DSN Entreprenør
18.12.2020 06:00 - OPPDATERT 14.01.2021 08:03

- Dette er et veldig miljøvennlig produkt, det lages av ren treflis som er et rent spillprodukt fra skogsindustrien, sier Kristian Meyer, som er salgsleder for isolering hos DSN Entreprenør.

Kristian lever og ånder for et produkt han mener har mange fordeler framfor ordinær isolasjon av Glava-typen.

- Blåseisolering egner seg både til rehabilitering, nybygg og ikke minst til elementbygging, det er raskere enn håndisolering, fyller ekstremt godt rundt gjennomføringer i konstruksjonen, gir en sømløs isolering uten skjøter og omlegg, og man oppnår mindre konveksjon i konstruksjonen. Det er heller ikke svinn på byggeplass og gir god kostnadskontroll.

- Egenskaper som gjør seg veldig godt når det gjelder etterisolering av eldre hus. Man kan og bygge hus som er «hydroskopisk» på en måte. Man trenger ikke å bruke plastikk til dampsperrre. Trefiber gjør at man får en aktiv pustende dampsperre. Trefiberen kan transportere fukt, som i naturen, og man får mer vektenhet, noe som gjør at man får en mer kompakt vegg og en stillere konstruksjon. Man får også et mer jevnt inneklima med denne måten å isolere.

- Det er en veldig effektiv måte å isolere på. I løpet av en formiddag kan man isolere et vanlig 50-tallshus på 50-60 kvadrat grunnflate. Er det for eksempel et kaldloft, så er det bare å rydde, så tar vi hull fra enten over- eller undersiden og blåser inn trefiberen. Etter hvert er det mange som har oppdaget denne måten å isolere på, og vi har jevnlig oppdrag i Lofoten. Vi har god kapasitet på utstyret, så her er det bare å ta kontakt, avslutter Meyer.

Trefiberisolasjon har mange gode egenskaper og fordeler:

Hovedsakelig basert på en kortreist og fornybar råvare

Isolasjon som lagrer karbon gjennom hele produktets levetid

Gode varmelagrende egenskaper gir stabile innetemperaturer

Kan hjelpe med å håndtere fukt i bygget og reduserer kondensskader

Gode lyddempende egenskaper