BUGNER OVER: Evy Line har potensielle julegaver stablet fra gulv til tak i butikken sin.

Julebutikken framfor noen

Skrevet for Administrator
29.11.2018 18:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:32

Ved DROPS i Henningsvær starter forberedelsene til jul allerede i januar...

Allerede når du går opp trappa til den lille butikken ved torget i Henningsvær kjenner du på det. Julestemning. All pynten, plakatene og de innbydende vinduene. Og når du åpner døra, bare velter inntrykkene inn over deg – lukt og andre sanseinntrykk. Det er ikke mange kvadratcentimetrene som ikke er dekket med et stort utbud av godterier, pynt, de populære såpene fra «Stonesoap Spa» og masse annet.

– Det er jo sånt trøkk her i helgene at vi bruker ukedagene til å fylle opp hyllene og sørger for at det er klart og rent og ryddig når det smeller, flirer eier og daglig leder av Drops, Evy Line Sundbakken.
Butikken hennes er en del av det berømte Førjulseventyret, og omsetningen før jul utgjør nesten en fjerdedel av omsetning på årsbasis, mens sommeren utgjør halvparten. 

STORT VOLUM
Selv om DROPS er en del av Førjulseventyret, betyr ikke det at butikken følger deres åpningstider. Helt fram til jul har Sundbakken faktisk åpent hver eneste dag.
– Jul og godteri er det jeg skal selge nå fram til vi kan stenge ned lillejulaften. Det selges nesten ikke andre varer - det er helt vanvittig, sier Sundbakken, som starter jobbingen med årets julebutikk allerede i januar.
– Når nyåret er her, gjør vi bestillingene til neste jul. Da er neste jul klar.
Og det er stort volum på leveransene til jul.
– Da vi fikk julevarene i år, pakket vi de ut og priset dem. Deretter la vi dem tilbake i 250 30-litersesker! Så jeg tror vi skal være klare til jul! sier Sundbakken. 

LITT PÅ KANTEN
Men det er ikke alt kan bestilles utenfra.
– Nå selger vi mye av luer og t-skjorter med vår egen print, de er veldig artige og populære blant kundene. Vi opplever at noen gjerne vil ha ting som kan spises og drikkes, og får kaffen fra Brent i Svolvær. Her lager vi kaffeposer med morsomme ord og uttrykk som er våre. Vi jobber mye med egen emballasje for å få særpreg. Ting skal gjøres personlig og det er mye jobbing mye med tekst og uttrykk her fra Lofoten. Gjerne litt på kanten, flirer Sundbakken.