- Kjøp ribba tidlig i år

Skrevet for Spar Storøya
24.11.2020 08:18 - OPPDATERT 09.12.2020 09:29

Spar Storøya girer ned til juleinnspurten. Og butikken bugner av varer. Men en ting kan det bli knapt med; ribbe!

Det har allerede gått mange advarsler ut om at det kan bli lite ribber til det norske folket i år, og butikksjef hos Spar på Storøya, Marit Heimly, kan bekrefte at det er slik.
- Vi har jo bestilt ribbe helt fram til jul, men vi erfarer at det ikke er like lett å få tak i disse som det har vært tidligere. Men det vi har hørt, er at når den norske ribba er utsolgt, så kommer det finsk ribbe. De har jo omtrent samme jordbruk som oss, uten masse sprøytemidler. Men det kan bli verre etter hvert, så dette blir spennende, sier Heimly, som heller ikke tror vi kan regne med super-billige ribber i år.
- Nei, det blir nok ikke dumpet ribbe i markedet, som vi har opplevd tidligere. Det er rett og slett ikke nok ribbe i markedet. Så her er det bare å være tidlig ute.

Men om du ikke får tak i ribba du er ute etter, kan Spar lokke med masse annet snadder.
- Vi har blant annet masse forskjellig typer hjemmelagede salater vi skal lage fram mot jul. Jeg vet ikke hvor mange sorter, men det er mange! I tillegg røyker vi laks, og får vi tak i hyse, så blir det fiskepudding som produseres.

Det som kanskje kjennetegner Spar Storøya for mange er ferskvaredisken. Og her blir det ikke noen innskrenkninger fram mot jul. Kanskje heller tvert imot. Og ferskvaredisken trekker folk. Etter at de utvidet butikken for et par år siden, opplever de at omsetningen øker hvert år.
- Ja, vi har økt litt hvert eneste år. Foreløpig i år, så ser det ut til at vi ligger litt over fjoråret, sier Heimly.

Hun er glad for at det i korona-året ser ut til at butikkbransjen har fått økt status.
- Vi har en veldig stor pågang fra folk som har lyst på jobb, og opplever det som positivt. Det er jo også mange som får sitt første møte med arbeidslivet gjennom butikkbransjen, og vi bytter stadig ut folk her fordi de skal videre med utdanning, sier heimly.