KLAR FOR NYE OPPGAVER: Ingen oppgaver er for store for Einar Hallstensen. – Jeg leier inn folk etter størrelsen på arrangementet, sier han.

Kokk uten begrensninger

Skrevet for Administrator
25.11.2018 10:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:32

– Mange tror dette er et lite enmannsfirma. Men jeg kan levere stort om det er behov, sier Einar Hallstensen.

Hallstensen driver firmaet Einar Hallstensen Catering AS. Med lokaler vegg i vegg med Peppes i Svolvær, har den renommerte kokken et stort repertoar å spille på. I det lokalet er det bare plass til maksimum 25 gjester, men han tar gjerne mye større selskaper ogvil gjerne ha kontakt med bedriftsmarkedet og større grupper. I tillegg er han svært mobil.
– Et verft vestafor hadde jubileum, og da rigget jeg til et kjøkken midt i bankettsalen. Jeg har investert mye i mobilt utstyr, og har glass og bestikk opp til 150 gjester. Det er heller ikke noe problem å levere til utendørs arrangementer, sier Hallstensen.

SPISSET PRODUKT
Han leverer heller ikke a la carte fra lokalene, og vil gjerne servere mer enn bare enkle treretters.
– Jeg vil gjerne levere et spisset produkt, og skreddersyr alle forespørslene etter kundens ønsker. Da blir det gjerne show-kjøkken, der jeg står og tilbereder maten foran kundene – det er veldig populært.
– Hvor mange retter har du vært oppe i?
– Jeg har nok hatt middager der jeg har vært oppe i 15-16 retter, innrømmer Hallstensen.

VIL HA KURS
Han har heller ikke noe imot å reise langt for å levere kokkekunst.
– Jeg har hatt flere turer til Oslo og Harstad for eksempel. Avstand er ingen begrensning. Det er heller ikke lokaler, eller uteområder. Jeg leverer der det er behov. Jeg har blant annet hatt strandfest for NESO, det ble en stor suksess.Bryllup, konfirmasjoner, bursdager, det er bare å ta kontakt om du trenger hjelp, oppfordrer Hallstensen.
Nå går han også og planlegger matkurs.
– Da kan det for eksempel være at vi konsentrerer oss om sauser. Og så ender det opp med at vi bruker disse sausene til middagsretter som vi lager på samme kurset.