IKKE BARE EN KAFE: Anniken mener det skal være sunt å gå på kafe og lager mye av bakverket selv – uten sukker. Foto: Morten Moe

Kortreist og sunt

Skrevet for Administrator
02.12.2018 20:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:31

– Kaffen brennes her i Svolvær og vi får masse skryt for den, sier Anniken Nikolaisen ved Brent i Sentrumsgården.

Hun mener de selger byens beste kaffe i den lille kafeteriaen i Sentrumsbygget i Svolvær.
– Det er i hvert fall det de sier på byen, sier hun med glimt i øyet.
Kaffen hun serverer er brent på Vorsetøya i Svolvær, og er et produkt hun er stolt av.
– Vi har mange stamkunder som kommer innom nettopp fordi vi har den kaffen.

SUNNE LØSNINGER
Nicolaisen er også opptatt av at det hun serverer til kaffen skal være sunt.
– Jeg lager det mest selv, og bruker ikke vanlig sukker, men alternativ søtning. Det jeg lager blir også naturlig glutenfritt og melkefritt. Derfor har vi mange kunder som kommer hit fordi vi serverer ting de ikke finner andre steder. Vi har selvsagt også hveteboller med sukker fra Kringla, men jeg er glad i å lage alternative ting.

VARIERT UTVALG
– Vi serverer også lunch, toast og pai med salat, suppe og andre ting. Jeg er glad i å teste ut forskjellig. Blant annet havrekjeks, som har blitt veldig populært. Litt sunnere med brunost, og de er kjempepopulære. Mange gir oss tilbakemelding på at det er deilig at det er rolig hos oss, en trivelig atmosfære der de kan prate sammen uten å bli forstyrret. Vi har et trivelig fellesskap her i senteret, så det er ikke bare gjestene som trives her, mener Anniken.

 – Fram mot jul skal vi selge produkter fra Lofotkyss på Leknes, julekaffe fra Brent, sunnere godsaker, tørket snacks og ikke minst har vi gavekort, sier Anniken, som også selger en CD med Marit Sandvik sitt band.

– Ingen skal si at vi ikke er variert i utvalget, sier hun med et smil.