STYRER FRUKT & GRØNT: Alaa Eddin Altinawe (bak) er ansvarlig for frukt & grønt på Kiwi, og får god hjelp av Abdul Alnaser Aljenki.

Leder frukt & grønt-satsing hos Kiwi

Skrevet for Kiwi Svolvær Sentrum
23.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:20

Det er bare tre år siden Alaa kom til Norge fra Syria. Nå leder han Kiwis satsing på frukt & grønt i Amfi Svolvær.

– Jeg er så glad for at jeg fikk praksisplass her i fjor, sier Alaa Eddin Altinawe smilende.
Syreren er en av mange med utenlandsk bakgrunn som har fått jobb på Kiwis butikk i Amfi i Sovlvær, og nå stortrives han.

–Det er en fornøyelse å gå på jobb. Det er kjempeviktig for oss, med vår bakgrunn, å få delta i arbeidslivet, å komme ut og treffe folk. Jeg føler at vi blir sett på med andre øyne av nordmenn før og etter at vi har fått oss jobb, mener Alaa.

 Og medansvarlig i grønt-avdelingen, Abdul Alnaser Aljenki er enig med sin landsmann.

– Vi lærte jo noe norsk på VIO, men det er her i butikken at norskopplæringen virkelig har skutt fart. Jeg er så glad for å ha fått denne muligheten av Ole-Petter, sier syreren, før han gyver løs på neste tralle med grønt som skal ut i hyllene.

 Og daglig leder Ole-Petter Tandsten er glad for å ha fått god hjelp i Kiwis satsing på frukt & grønt.

– Alaa ble ansatt med dette ansvaret i vår, og etter det har det fungert utmerket. Han har nettopp vært på kurs på Gardermoen for alle Kiwis frukt & grønt-ansvarlige i hele landet. En felles samlig fordelt på tre grupper, og det er et stort satsningsområde som er med på å holde kundene i butikken, sier Ole Petter.

 Han har vært bevisst i sin satsing på å få folk tilbake eller inn i arbeidslivet.

– Jeg har benyttet anledningen til å ha folk inn her i et halvt år på praksis. Og etter det er det mange som har fått fast jobb her, sier Ole-Petter, som mener dette er noe mange andre arbeidsgivere burde gi en sjanse.

– De fleste utlendingene som jobber her nå har kommet gjennom dette opplegget. De får opplæring gjennom praksisen og er klare til å begynne rett i jobb etterpå. Andre har vært her via NAV og har kommet inn den veien. Dette er gunstige ordninger, mener Tandsten.