Kaffepause: Britt Undis Eilertsen og Trine Karlsen tar seg en velfortjent kaffepause i godstolene.

Lokalet er nytt, innholdet er likt

Skrevet for Utsøkt B.Young
04.12.2019 14:45 - OPPDATERT 23.11.2020 11:20

B. Young og Utsøkt har slått seg sammen.
Du finner butikken i nye lokaler på Alti Svolvær.

Navnet på den nye butikken er Utsøkt. Tidligere var de gamle butikkene en del av kjeden B.Young. Nå har eier Trine Karlsen gått ut av kjeden og og står igjen med en frittstående butikk. Likevel finner du de samme varene som før.

– Den nye butikken åpna 17. oktober. Vi har lenge ønska et større butikklokale. Så sent som 1. oktober fikk vi tilgang til lokalene, og litt over to uker senere var vi på plass i det nye lokalet. Jeg tror aldri jeg har åpnet en butikk så fort, humrer Karlsen.

– Jeg er veldig opptatt av at de som bor her skal ha et godt tilbud av fysiske butikker å handle i. Derfor er det veldig viktig at de som bor her benytter seg av det tilbudet. Vi er en liten by, men er heldige som har et så stort tilbud, det håper jeg kan fortsette i framtida også, sier Karlsen.

Karlsen mener det er viktig at folk ser det store bildet. Går det bra i det lokale næringslivet, får det positive ringvirkninger for hele lokalsamfunnet. For eksempel blir det enklere for idrettslag å skaffe seg lokale sponsorer til draktene sine. I tillegg kan flere unge kan få seg deltidsjobb, dersom det blir mer å gjøre i butikkene. Med andre ord, alt henger sammen i en stor sirkel, nettopp derfor er det viktig at folk velger å handle lokalt, istedenfor i en utenlandskeid nettbutikk.

For tida selger utsøkt mest klær til kvinner over 25 år, men Karlsen er klar på at de ikke står fast ved dette.

– Vi er veldig tilpasningsdyktige. Kommer det mange unge inn, og etterspør klesmerker mer tilpasset dem, så vil vi selvfølgelig forsøke å ta inn disse klesmerkene. Det er noe av fordelen med å være frittstående butikk.

Kundene får altså de klærne de vil ha, så lenge de kommer innom og spør. Klesmerkene man kan finne hos Utsøkt for tida, varierer fra litt rimeligere merker som B.Young og Floyd, til mer eksklusive merker som Svea, Katrin Uri, Part Two, Second Female og Swims.