Bruktbil: Bilforhandler Glenn Jensen poserer med en av sine nyere bruktbiler.

Man kan ikke legge skjul på at vi er glade i biler

Skrevet for Lofoten Auto
04.12.2019 14:04 - OPPDATERT 23.11.2020 11:16

I Osan finner du bilforhandleren Lofoten auto. Her går det i nyere, brukte biler

– For tre år siden fikk jeg og Morten Hansen lyst til å starte egen bilforretning. Utgangspunktet vårt, var at vi ønsket å selge nyere, brukte biler. Fordelen med slike biler er at de fortsatt har lenge igjen av nybilgarantien, men det største verditapet er allerede unnagjort, sier Jensen.

Lofoten auto tilbyr altså biler som er så gode som nye, til en rimeligere pris enn en nybil. Flere av bilene er gjerne bare ett år gamle. I det siste har Jensen merka at Skoda er et populært bilmerke for lofotværingene.

– Vi har solgt ekstremt mye Skoda Superb, Octavia og Kodiaq. 

– Uansett, vi selger litt av alt, både Volkswagen, Volvo og Toyota. Rett og slett det kunden vil ha. Vi er ikke bundet til noen bilmerker.

I tillegg til familiebiler, har det også blitt solgt biler av det mer spenstige slaget i denne butikken.

– Faktisk har vi solgt Porsche 911, Porsche Macan og BMW M3, for å nevne noe. Dette viser jo at det går an å selge litt mer eksklusive biler, uansett hvor man holder til. Det er et marked for det her i Lofoten og, forteller Jensen

Jensen er klar på hva som må til for å være bilforhandler i Lofoten. Han nevner at de har lave månedlige kostnader, et lite lokale, ryddige annonser, og sist, men ikke minst, de svarer raskt på telefon og mail. Det handler om å være tilgjengelig når kundene ønsker det.

– Det er gjerne i helgene folk sitter på nettet og ser på bil. Når de da sender oss en melding i helga, og får svar kort tid etterpå, blir kunden positivt overrasket. Jeg selger cirka 80% av bilene mine via telefon og mail, sier Jensen.

Å være bilforhandler er ikke bare enkelt, man må alltid passe på å ha nok biler inne på lager, samtidig som man ikke vil ta inn for mye biler som ingen vil ha.

– Man må rett og slett prøve og feile litt. Det går på erfaring, vi må vite hva som selger, smiler Jensen.