SATSER PÅ SERVICE: God kvalitet på varene og personlig service er det Per Bremnes og VIC lokker med på torget i Svolvær.

– Mye blått og flott …men grått og sort kommer

Skrevet for Vic Bremnes
20.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:25

– Dressmoten er fremdeles smal, elegant og diskret, sier Per Bremnes ved VIC på torget i Svolvær.

Butikken er i sitt 87. driftsår, og selv om lokalene ikke har vært de samme hele tiden, er det mye som ikke har forandret seg med årene.

– Vi skal fremdeles levere gode varer med topp service. Det er fullt mulig å drive en butikk som denne også i fremtiden, men da må servicen være på plass. Det er tøft i varehandelen med nedgang i antall butikker. Folk reiser mye og vurderer lokale butikker opp mot både det de ser ute i verden og hva nettet har å by på. Men jeg opplever at folk gjerne handler lokalt hvis vi har det de skal ha. Mange av våre kunder er bevisste på dette, mener Bremnes.

Han er opptatt av å følge motebildet, og det er ikke bare dressene som følger motene.
– Detaljene ligger i tilbehøret som skjorter og sløyfer, slips og pyntelommetørklær. Her er det lov med farger, og det liker mange å pynte seg med. Frakker er også viktig - og i tillegg til klassiske ullfrakker har vi også spesialiserte, elegante plagg fra ÜBR. Disse eksklusive jakkene og frakkene fungerer elegant over en dress og de stopper også alt av vær og vind. Vi mener selv at vi har et ganske komplett utvalg av klær til menn - til og med flotte sko til dressen, sier Bremnes, som kan tilpasse om det ikke er full klaff på første forsøk i butikken.
– Vi har full sy-service, det må vi ha, og Benedicte Tekle fikser og syr det meste, hun er dyktig.

Med plasseringen på torget, ligger han rett plassert i forhold til julebordene langs kaia i sentrum, fra Thon til Anker Brygge.
– Noen butikker sier at sommeren er viktigst, og den er stor hos oss også. Men som enkeltstående måned er fortsatt desember størst på grunn av penklærne. Det samme gjelder november på grunn av julebordene. Hele opptakten til jula er veldig viktig for oss, mener Bremnes.

En nyhet hos Vic akkurat nå er butikken utvider med å ta i bruk det tidligere «urmaker»-lokalet ved siden av og lager en liten butikk med rimelige, sporty varer fra merket Scandinavian Explorer.
– Dette passer ikke helt inne i den butikken vi har fra før så vi utvider litt på denne måten. Dette håper vi å ha i gang i løpet av November. Da er fire av seks lokaler i bruk i Arkaden igjen også, sier han.