Maria Charlotte Andersen viser fram plasmapennen som kan fjerne rynker uten at man trenger å ty til kirurgi.

Plasmabrenner tar rynkene

Skrevet for Perlen Spa
27.12.2018 09:00 - OPPDATERT 23.11.2020 11:18

Rynkene kommer, om du vil eller ikke. Nå kan Maria Charlotte Andersen på Perlen Spa i Sentrumsgården fjerne de fleste rynker på en enkel måte.

Svolvær-jenta har investert tid, krefter og penger på en plasmabrenner og utdanning på denne.
– Dette er en ny behandling som har kommet til Norge. Den går ut på å stramme opp løs og slapp hus. Den kan brukes på linjer og rynker til øyelokk, slapp hud etter graviditet rundt navel, og er en behandling som tar en times tid til halvannen. Jeg bruker lokalbedøvelse og det er kort rekonvalesens-tid.

– Hvordan foregår behandlingen?

– Jeg bruker en plasmapenn. Tuppen på pennen blir ekstremt varm, noe som gjør at ionene i lufta rundt blir omdannet til plasma. Jeg jobber aldri på selve huden, men en liten millimeter over. Da ser det ut nesten som et lyn som går over huden og lager en kontrollert «brannskade» som gjør at huden tenker «nå må vi reparere». Da strammer huden seg opp, og dette er langt å foretrekke framfor kirurgi. Sammenlignet med et øyelokksløft, som egentlig er litt risikokirurgi, så er denne behandlingen helt risikofri, og vi får veldig gode resultater, sier Andersen.

– Hvor lang tid tar dette i etterkant av selve behandlingen til man er helt ferdig?
– De karakteristiske prikkene i huden faller av etter to til fire dager. Selve hevelsen går ned i løpet av maks en uke, og da har du den tynne, rosa huden der kollagenet i huden jobber. Etter to måneder skal du ha fått ny, rynkefri hud etter behandlingen.
Andersen er både eier og daglig leder i Perlen Spa, og er godt fornøyd med driften. Hun opplever at inntektene øker fra måned til måned.
– Hvis jeg sammenligner med fjoråret er det kun oppadstigende, smiler hun.

– Hva annet kan du tilby kundene?
– Jeg gjør mange massasjebehandlinger, aromaterapi, lymfedrenasje, kroppsskrubb, ansiktsbehandlinger, både velvære og hudproblematikk, negler på hender og føtter, vipper og bryn, og ikke minst hårfjerning med voks. Et rimelig bredt spekter, noe som gjør arbeidsdagene veldig varierte, sier Maria Charlotte, som er utdanne t hud og kroppsterapeut.