Rigget for julehandel

Skrevet for Kiwi Svolvær Sentrum
01.12.2020 06:00 - OPPDATERT 09.12.2020 09:30

- Vi setter virkelig vår ære i at de som velger å handle inn til jul hos oss, skal føle seg trygge, sier Ole-Petter Tandsten hos Kiwi ved Alti kjøpesenter i Svolvær.

Forberedelsene til årets julehandel for kjøpmann Ole-Petter Tandsten på Kiwi kunne ikke vært lengre fra sedvanen enn det han opplever akkurat dette året. Men nyoppusset butikk gir god grunn til håp for en god og fin førjulstid likevel.

- Det er som det er med korona og alle de restriksjonene som følger med. Vi skal forberede og gjennomføre en god og trygg førjulshandel for alle kundene våre, forteller Tandsten, kjøpmann på Kiwi ved ALTI kjøpesenter i Svolvær.

Selvsagt skulle han som alle de andre i handelsstanden i Svolvær helst sett at de unngikk alle forhåndsregler som er nødvendig å gjennomføre for at kundene både skal føle seg og være trygge.
- Kundenes sikkerhet er førsteprioritet for oss. Det høres kanskje ut som en selvfølgelighet, men vi setter virkelig vår ære i at de som velger å handle inn til jul hos oss, skal føle seg trygge, og at de faktisk er trygge.

I den forbindelse har Tandsten opprettet en egen kundevert som vil bistå kundene på store handledager som trippeltrumf og dagene før jul. Kundeverten vil følge med at håndsprit blir brukt, enmetersregelen overholdes og generelt sikre kundenes helse.
- For å sikre enmetersregelen vil vi om nødvendig begrense antall kunder i butikken. Det er derfor viktig at handelen blir spredt utover hele åpningstida, spesielt med tanke på julehandelen.

Opprettholder utvalget 
- Det meste av julematen og tilbehøret er kommet på plass i butikken. Vi håper at våre leverandører kan levere som normalt også i år. Det meste er bestilt ut fra tidligere års salg. Det gjør at om etterspørselen endrer seg kan det være produkter som vi går tomme for. Det er spesielt handelen med og i utlandet som kan påvirke utvalget og varemengden framover. Det kan derfor være lurt å handle tidlig for å sikre seg varer.

Post i butikk
- Vi vil også oppfordre våre kunder til å være tidlig ute med postforsendelser. I tillegg kan kundene gjøre mye hjemmefra via posten sine selvbetjeningsløsninger på posten.no. Det vil redusere trengsel og kø ved postdisken før jul. I tillegg sparer kundene penger når de bruker disse løsningene.

Nødvendig ombygging 
Selve butikken har også gjennomgått en oppgradering, og innbyr nå i mye større grad enn tidligere til godt lys og god plass for kundene.
- Vi har flyttet postboksene vekk fra vinduene, og plassert butikk-kassene litt annerledes, slik at vi får mye bedre lysforhold inn i butikken. Nå får vi dagslyset inn i kasseområdet i tillegg til flott utsikt mot Svolværfjellene.  Også innsynet utenfra er blitt mye bedre slik at vi vises fra gata. Det har blitt mer oversiktlig og bedre plass for alt. Nå er alt av ombygging ferdig og vi ser virkelig frem til en god og lun førjulstid sammen med kundene våre.