Fra venstre: Butikkmedarbeider Embla Thorvardadottir og Norun Solheim står foran et stort utvalg lokallitteratur.

Satser lokalt

Skrevet for Norli
04.12.2019 14:16 - OPPDATERT 04.12.2019 14:22

For tida er Norlibutikkene i Svolvær og Leknes aktuelle med et stort utvalg lokallitteratur. 

I lokalene i Svolvær møter jeg Norunn Solheim. Hun brenner for å gi deg en god leseopplevelse. Nylig har bokhandelen blitt en del av kjeden Norli, Norges største bokhandlerkjede. Derfor kan Norlibutikkene i Lofoten tilby et bredt utvalg av bøker, både bestselgere og lokale forfattere. De lokale bøkene kan være alt fra historie til turbeskrivelser. En nyhet du kan finne i butikkene er en biografi om den lokale kulturentreprenøren, Jack Berntsen. I tillegg er Kabelvåg Idrettslag aktuelle med bok, for å nevne noe.

Monica Olsen fra Norli Leknes nevner at Norlibutikkene i Lofoten tilbyr hele 3 årbøker. Disse er “Lofoten 2020”, “Årbok for Vågan” og “Lofotr”. Sistnevnte inneholder historie fra Vestvågøy.

–Jeg vil si at lokallitteraturen er noe av det viktigste vi har i butikken. Kundene etterspør veldig mye lokallitteratur. Derfor er vi stolte av å kunne tilby et så bredt utvalg av det til våre kunder, sier Solheim.

Solheim nevner flere fordeler med å være en del av Norli. Kundene kan nå bli medlem av Norli-klubben, noe som gir dem ekstra gode tilbud på bøker. For de yngre, kan man melde seg inn i Norli junior-klubben. Er du som barn medlem av denne klubben, og leser 3 bøker eller 500 sider på en måned, får du en premie. Ingen  av disse klubbene koster det noe å være medlem av.

Som en ekstra service, sender Norlibutikkene i Lofoten ut bøker til de som bestiller det.

–Mange lofotværinger har jo flytta ut av Lofoten, men de ønsker likevel å lese lokallitteraturen vi tilbyr. Til jul nå, har vi en liste med folk vi skal sende bøker til.

Utvalget vårt er stort, i forhold til hvor mange som bor her. Solheim påpeker, at de har hele spekteret av bøker. Alle kan finne noe og enhver til seg selv.

I tillegg til bøker, kan Norli Svolvær og Leknes tilby et stort utvalg av brettspill, hobbyartikler, leker og kalendere.

–Særlig nå til jul er brett- og puslespillene våre særdeles populære. Det er jo noe som hele familien kan samles rundt i jula. Den perfekte gave. Fram mot jul kjører vi en stor kampanje, opptil 50 % på spill og puslespill!

Det er ikke tvil om at netthandelen øker. Heldigvis har Norli Svolvær og Leknes lansert et effektivt tiltak for å lokke kundene tilbake til butikkene. Det nye tilbudet, heter Klikk og hent. Dette tilbudet går ut på at kunden kan gå inn på nettsidene til Norli, og velge ut den varen de ønsker seg. Når varen er bestilt, får norlibutikken nærmest deg melding om dette. Deretter pakker de boka inn, slik at den ligger klar når kunden kommer inn i butikken.

–Tilbudet gjør det mulig å handle når som helst, og så er det bare å stikke innom oss og hente boka når vi har åpent. Det positive er at kunden slipper å være usikker på om vi har en vare inne eller ei, sier Solheim.

–Vi legger vekt på at folk kan komme innom oss for å hygge seg. Norli Svolvær tilbyr for eksempel kaffe til alle kunder som tar seg en tur til butikken. Vi har tro på den måten å drive butikk på, har du litt tid til overs er det bare å ta en tur innom oss, enten det er i Svolvær eller Leknes.

Likevel er små plasser som Svolvær og Leknes mer utsatt når netthandelen øker, kontra litt større plasser. Nettopp derfor mener Solheim at det er viktig at innbyggerne i regionen benytter seg av de fysiske butikkene.

Har du noen julegavetips?

–Massevis! Hører du til de turglade, vil jeg anbefale boka “Lofoten - 60 flotte turer”, som inneholder mange fine turforslag i Lofoten. Av lokale bøker vil jeg anbefale boka “En seksti under”, skrevet av Tor-Håkon Gabriel Håvardsen, fra Melbu. Boka handler om noe så trist som begravelse, men er skrevet på en humoristisk måte. Veldig interessant bok. En annen lokal bok jeg vil anbefale er “På gyngene grunn – En reise med Hurtigruta”. Boka er skrevet av Ola Bremnes, med fantastiske illustrasjoner fra Ida Larmo.