Det går i ullgensere blant de ansatte på Sko og garn.

Satser på islandsk ull

Skrevet for Sko & garn
04.12.2019 13:34 - OPPDATERT 23.11.2020 11:18

Satser på islandsk ull

Sko og garn er butikken som har flere varer enn du tror, ikke bare for deg som har fått strikkedilla. 

Etter en vannlekkasje i høst, har butikken nettopp hatt en nyåpning. Derfor framstår nå butikken enda ryddigere, og avdelingen og varene er presentert bedre enn tidligere. De har et bredt utvalg av garn, kofferter, vesker, gaveartikler og selvfølgelig sko. Alt av kvalitet, konstanterer Per Gunnar Nilsen.  

–Noe av det vi er veldig fokusert på, er gode sko. De må ha gode såler, og være av god kvalitet. De er enten prøvd av meg eller Per. Uansett om det er en pensko, eller vintersko, så er komforten alltid i fokus hos oss, sier Anne-Grethe.

I flere år har piggsko vært en god salgsvare for butikken, i år er ingen unntak.

– Piggsko er nesten blitt et must for folk, merker vi. Når man først begynner med piggsko, går man ikke tilbake til glatte såler på is igjen, forteller Nilsen.

Butikken er ikke en kjedebutikk, dermed kan de dra fordelen av at de selv velger hvilke produkter de ønsker å ha i butikken til enhver tid. Som man kan høre på navnet, er også garn en viktig del av vareutvalget ti butikken. Årets nyhet er islandsk ull.

 

– Nå har vi hevet oss på bølgen, og tatt inn islandske garn. Villmarksstrikk og nordiske garn er nemlig in for tida. Forskjellen på det islandske og det norske garnet er at det islandske inneholder dekkhår, i tillegg til vanlig underull. Fordelen med dekkhår er at det er vannavstøtende.

Julehandelen er viktig for butikken, men i de siste åra, har sommeren blitt nesten like så viktig for butikken. Turismen har bidratt mye til dette.

–Turisthandelen er viktig for oss, sier Anne Grethe Nilsen.

Skal man handle julegaver, er Sko og garn en variert julegavebutikk, med gaver som passer til de fleste.

Fram mot jul har butikken utvida åpningstider, slik at flere folk skal kunne rekke å besøke butikken. Derfor er det ingen grunn til ikke å stikke innom Sko og garn i julestria.

–Og hvis dere skulle bli usikker på hva dere skal kjøpe i julegave, er det bare å kjøpe et gavekort. Det blir vi aldri utsolgt for, humrer Per Gunnar Nilsen.