Skiklubbens gaveønske sendes ikke til Julenissen

Skrevet for KS Ski Lofoten
13.12.2019 08:19 - OPPDATERT 11.03.2020 08:44

Skiklubbens gaveønske  
sendes ikke til Julenissen

KS Ski Lofoten sender ikke ønskelista til Julenissen i år. Vi henvender vi oss i stedet til næringsliv, privatpersoner og andre lag/foreninger i Vågan med vårt julegaveønske: Bidrag til ny tråkkemaskin!

Skiløypene i Kabelvåg- og Kongsmarka er blitt et helårs aktivitetstilbud. Et tilbud som brukes i større og større grad – i takt med at vi i KS Ski Lofoten utvider, utvikler og drifter løypenettet.

All aktivitet i KS Ski Lofoten gjøres på dugnad. Sjåførene på tråkkemaskinen bruker av sin fritid for å tråkke løyper til alle som vil gå på ski. Dieselen som går med, betales med penger som er jobbet inn på dugnad – med unntak av noen trofaste givere som donerer en tank i ny og ned. Strømmen i lysløypa betales av dugnadsmidler. Lysløypa tennes endelig etter år med utbedringer i etterkant av uværets herjinger.

Skiløypene som så mange setter pris på og benytter seg av, er en idrettsarena som ikke bygges én gang. Tvert imot. I perioder er den en daglig oppgave å starte tråkkemaskinen for å kjøre gjennom løypenettet, som til sammen utgjør rundt 23 km i Svolvær og Kabelvåg. 

Skiløypene er der når folk forventer det. Det er fort gjort å ta de fantastiske løypene som en selvfølge. Men det er ikke gratis. Tråkkemaskinen er, foruten dugnaden i klubben, det viktigste redskapet for å gi deg og dine dette tilbudet.

Den gamle tråkkemaskinen er solgt. Den har kjørt runde på runde og sørget for «trikkeskinne-spor» i mange år, og ble solgt mens vi ennå fikk en god pris.

Salgssummen på 850.000 kroner går inn som egenkapital til den nye maskinen. Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge har bidratt med 250.000 kroner til nymaskinen. Ulike aktiviteter i klubben har reist 400.000 kroner. Julegaven vi håper på, er at bedrifter, privatpersoner og andre lag/foreninger som benytter skiløypene, vil bidra til å dekke de resterende 1,2 millionene som ny tråkkemaskin koster (totalt 2,7 millioner).

Du kan bidra: 

·         Vipps 10338 – merk «tråkkemaskin»

·         Konto 1503 42 08775 – merk «tråkkemaskin»

I kronerullingen oppfordres du til å utfordre andre privatpersoner, bedrifter og lag/foreninger. Send oss en epost med navn på den/de du utfordrer til: [email protected]

Bidrag og utfordringer publiseres fortløpende på Facebook (følg KS Ski Lofoten) https://www.facebook.com/ksski.lofoten/ 

Komplette giver- og utfordrerlister, samt status kommer her i Våganavisa på nett: www.vaganavisa.no 

Ved å bidra i kronerullingen viser du at skiløypene er noe du setter pris på! 

På forhånd: Tusen takk – og god skitur