EKSTRA RESSURS: Tannpleier Tina Olufsen fra Ballstad forsterker Tanntorget i Svolvær.

Tina forsterker Tanntorget

Skrevet for Tanntorget
30.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:19

Tina Olufsen (23) er fra Ballstad, og har en treårig Bachelor som tannpleier. Nå forsterker hun Tanntorget i Svolvær.

Tanntorget åpnet i januar 2007, og har etter hvert blitt en sentral del av tannlegetilbudet i Vågan. Nå forsterker de staben, og Tina er i så måte en viktig ressurs. Som tannpleier gjør hun undersøkelser, tar røntgenbilder, utfører tannrens og hygieneinstruksjon.

– Jeg trives kjempegodt både i jobben her på tanntorget og i Svolvær, sier 23-åringen. Hun flyttet hit med sin samboer som opprinnelig er fra Svolvær, og har så langt hatt travle dager.
–Vi fikk inn mange gode søknader på tannpleierstillingen, og vi er veldig tilfredse med å ha fått Tina hit til oss. Det er jo i tillegg en ekstra fordel at hun er fra regionen, og har et langsiktig ønske om å bo her, sier daglig leder ved Tanntorget, Wanja Linchausen.

Tina har nå vært i Svolvær siden juni.
– Det er deilig å ha familie rundt seg, og vi kjente jo Svolvær godt fra før. Vi er glade i å være ute i naturen, og gleder oss nå til vinteren. Det blir artig og jeg ser fram til både jobb og fritid i tiden som kommer, sier Tina. 

I dag består Tanntorget av Tannlegene Gunhild Johansen, Cathrine Mortensen og Espen Mortensen, Tannpleier Tina Olufsen, Tannhelsesekretærene Anne Marie Jakobsen, Cilja Pettersen, Lena Krogstad og Jany Guillot Landa, daglig leder Wanja Linchausen og oralkirurg Cecilie Gjerde Gjengedal.

Tanntorget er en henvisningsklinikk som samarbeider med de fleste av tannlegene i regionen. Vi gjør omfattende rehabiliteringer på egne og henviste pasienter. Hit kommer pasienter både fra Lofoten, Vesterålen og Hamarøy. Tanntorget er for øyeblikket eneste klinikken i Lofoten med godkjent kirurg for å utføre tannimplantatbehandling for trygdens regning, og alle 3 tannleger er godkjent for implantatprotetikk.

– Oral kirurg Cecilie Gjerde Gjengedal kommer hit med jevne mellomrom. Hun setter implantat, fjerner tenner og cyster, kontrollerer slimhinner, tar rotspissoperasjoner og andre kirurgiske inngrep. Hun kommer som oftest hit i helger, og da jobber vi lange dager for å kunne hjelpe så mange pasienter som mulig.  Det er hektiske, men spennende og lærerike dager her på klinikken. Vi føler oss heldige som har denne ressursen tilknyttet klinikken, sier Linchausen.

– Tannlegene har fulle timebøker, og det er godt å ha fått en ekstra ressurs i Tina. Nå vil tannlegene ha mer tid til omfattende tannbehandlinger, og vi har nå kapasitet til å ta imot nye pasienter, avslutter Linchausen.