FULL STAB: Fra venstre tannhelsetekniker (THT) Helen Dalstrup, THT Marit Jakobsen, tannlege Anne Marte Stemland, THT Åshild Johnsen og THT Line Skarheim. Bak fra venstre tannlege Stein Alsos og tannlege Endre Solberg.

Topp kapasitet igjen

Skrevet for Tannlege Alsos AS
25.12.2018 09:00 - OPPDATERT 06.11.2019 08:47

Med tre tannleger og fire assistenter i jobb, er det nå du skal kontakte tannlege Stein Alsos i Svolvær.

– Det har jo til tider vært kul på veggen her de siste årene, men nå er alle tannlegene på plass og vi har kapasitet til å ta unna langt flere nå, sier sjefen sjøl – Stein Alsos. Fra det lille tannlegekontoret der han og faren Sverre var de som drev, er kapasiteten økt de siste årene.

– I tillegg til meg selv er det Anne Marte Stemland og Endre Solberg. Hun er Svolvær-jente og er tilbake etter å ha vært ute i permisjoner. Tannlege Endre Solberg har vært her i tre år nå. Jeg har jo vært her i 35 år, to somre mens jeg studerte og 33 år i praksis etter det. Det er en utmerket kombinasjon. Jeg kan bidra med all min erfaring og få bruke mine pedagogiske evner, mens de kan gi meg en innføring i det siste innen tannteknikk, de «hotteste» tingene på markedet, smiler Alsos, som mener de har en interessant jobb i Svolvær.
– Vi jobber jo i distriktet, og det betyr at vi må gjøre alt. Vi har ingen spesialister i nærområdet vi kan henvise folk til. Det er bare spesialistkirurgi som sendes ut av bygget.

– Hvor ofte skal man gå til tannlegen sin?
– Det finnes vel ingen fast regel for det. Det jeg kan si er at man bør gå regelmessig. Vi har noen som kommer innom her hver tredje måned, mens andre er innom hvert andre år. Du kan jo se litt på det som en forsikring. Om man ikke betaler denne forsikringen, kan det fort bli dyrt, om det plutselig skulle skje noe med tennen. Da kan pengene begynne å gå fort om du må ha en bro eller lignende, sier Alsos.

– Husk at det i dag ikke er noen tannleger som behandler uten å gi deg et kostnadsoverslag på behandlingen. Mange kommer hit etter noen år og tror at det skal bli veldig dyrt, men ofte viser det seg at det ikke er så dyrt likevel. Man har jo også de som er redd. Også det kan vi behandle, sier Alsos, som mener det er synd at ikke tannlegepasienter blir behandlet på linje med de som har andre sykdommer.
– Vi i tannlegeforeningen har jo i mange år slåss for at også tannbehandling skal betales av det offentlige. Men sannsynligvis henger det igjen fra gamle dager at dette ikke er noe staten vil betale for. Det er jo også det evige spørsmålet – hvor skal pengene til dette hentes fra, avslutter Alsos.