STEMNING: Når mørket senker seg ute, stiger stemningen innendørs på Bacalao. Et av Svolværs hippeste lokaler på kaipromenaden.

Uformelt og trendy

Skrevet for Bacalao
28.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:20

Bacalao har de siste årene blitt en av favorittene når det gjelder lunch-servering i Svolvær. Nå skal de fokusere på middags-opplevelsene.

Det begynner å bli noen år siden Berg % co hadde bilverksted i lokalene på havnepromenaden i Svolvær. Rammene er der fremdeles, du kan se av takhøyde og vegger at dette har vært brukt til grovere ting tidligere, men i dag framstår Bacalao som en uformell og trendy møteplass for mennesker i alle aldre.

Bedriften står foran en omfattende utbygging, men allerede nå kan de levere gode og rimelige a la carte retter.
– Vi har selvsagt enda klassikerne på menyen. Vi må jo nesten ha Bacalao, og vi har også både fiskesuppe og fish & chips som serveres både dag og kveld, sier Eirik Skjeseth.
Den daglige lederen av bedriften, skal nå utvikle kjøkkenet, og få enda flere sitteplasser tilgjengelig. På sikt skal nemlig hele fronten utvides med et nybygg. Med råvarer fra Lofoten skal han nå slåss med alle de andre gode restaurantene i Svolvær, og gyver på utbyggingen med godt mot.
– Om sommeren sliter vi med litt for lang ventetid på mat, kjøkkenet har ikke vært bygget etter antall gjester. Vi skal lage en lenger kjøkkenavdeling, med større ventilasjon, flere griller, frityr og ovner. I tillegg bygger vi også et eget grovkjøkken. Vi fortsetter satsingen på lokalmat, og har dyktige kokker som fortjener dette, mener Skjeseth.

I tillegg til god mat og drikke, har Bacalao fått tilnavnet «Det lille kulturhus». Med jevne mellomrom står både kjente og mer ukjente artister på den lille scenen i hjørnet av lokalet.
–  Er det en artist med 20 år i bransjen som jeg liker og tror kan trekke folk, så har jeg ingen problemer med å booke det. Men, så synes jeg jo også at det er artig å prøve noe nytt og være litt «på» på de som er på tur opp og få dem inn her før de kommer ut. Et godt eksempel er jo Sondre Justad, som vi hadde her før det ble helt vilt. Han spilte jo her for 150 stykker, og en måned etterpå for fulle hus i hele Norge. Den gang leverte han jo stort sett de samme låtene som på Lofoten Kulturhus i helga. Det synes jeg er tøft, å få til slike ting, få tak i dem før det begynner å rulle på P3, flirer Skjeseth.