MANGFOLD: Anne-Grethe Nilsen foran i en flott genser. Per Gunnar  i Tretorn-jakke laget av resirkulert fiskegarn. Til høyre med paraply Sissel Kolstad med jakke fra Blæst

Variert julegavebutikk

Skrevet for Sko & Garn
19.12.2018 09:00 - OPPDATERT 04.12.2019 13:25

– Navnet på butikken gjenspeiler bare litt av vareutvalget vårt, sier Anne-Grethe Nilsen hos Sko og garn i Sentrumsgården i Svolvær.

Det er søskenparet Anne-Grethe og Per Gunnar Nilsen som sammen med Sissel Kolstad jobber i butikken som i første rekke selger sko, garn og reiseeffekter. Butikken bugner imidlertid over av flere varegrupper enn man skulle tro av navnet. Utvalget innenfor hovedsatsningsområdene er imidlertid stort.

Til jul er det ingen spesielle varegrupper som skiller seg ut salgsmessig, men det er noe som selger ekstra bra i disse dager.
– Det vi selger mest av akkurat nå er Ice Bug piggsko. Det bruker de fleste, og vi har også et litt rimeligere alternativ til Ice Bug der du kan velge om du vil ha piggen ute eller slå den inn. I tillegg har vi vesker i alle mulige varianter og masse annet som kan være aktuelle julegaver.

– Et annet julegavetips er ferdigstrikkede lester og gensere. Det er en lokal dame som strikker for oss, og der har vi et godt utvalg om det er noen som er for sent ute til å strikke dem selv. Har du imidlertid tålmodighet og tid til det, har vi også masse garn og ferdige strikkepakker, pakker med garn og oppskrift til en komplett genser. Det er populære gaver til de som er glade i håndarbeid. Kofferter er også en populær julegave hos oss, sier Anne-Grethe.

– Tretorn er et merke vi er stolte av. Det er jakker som er miljøvennlige, resirkulert både av fiskegarn og plastflasker. Kjempegod kvalitet, med god holdbarhet og noe vi virkelig kan anbefale, sier Anne-Grethe, som også viser fram en genser fra Rauma.
– Fra Rauma har vi et fint utvalg av ferdigstrikkede gensere i god Norsk kvalitet, produsert i Norge.

RAUMA: Anne-Grethe Nilsen med en Rauma-genser.