KVALITET: Konditorlærling Silje Helen Johansen og baker Damir Horvat viser fram noe av julebaskten som produseres i november.

Vil gi kundene en spesiell opplevelse

Skrevet for Anders Kristoffersen
14.12.2018 09:08 - OPPDATERT 04.12.2019 13:26

–Vi har vært bevisste fra dag en om at vi ikke skulle konkurrere med de andre bakeriene når det gjelder produksjon av brød

Det er da heller ikke for å kjøpe kneip-brød at flere av byens hoteller støtter seg til Kringla når de vil gi gjestene en spesiell opplevelse på brød-fronten.
– Vi må skille oss ut på kvalitet om vi skal ha muligheten til å overleve. Det er jo ikke verdens største plass vi bor på, og selv om vi har gode somre her, er det ni måneder utenom vi skal overleve i også. Vi er helt avhengige av lojale samarbeidspartnere, og hadde ikke klart oss uten faste leveranser til det lokale bedriftsmarkedet, sier daglig leder Cato Stubberud.
– Vi må appellere og skille oss ut fra alle de vi konkurrerer med. Men dette er «in» nå, vi ser jo at det popper opp slike bakerier over hele landet. 

Det siste året har man i flere omganger forsøkt å komme i gang med ombygging av kafeen på Amfi.

– Vi hadde et håp om å komme i gang før sommeren, men den fristen røk. Deretter var det oktober som gjaldt, men da viste det seg at entreprenøren ikke hadde kapasitet. Nå er det januar som gjelder. Da forsvinner dagens kafe, og blir erstattet av en større kafe som kommer til å bruke hele den halvsiden nede fra dagens plassering inn langs veggen mot Coop. Det vil gi oss et flott lokale med større kapasitet. Og ikke minst får vi plass til å bygge et større kjøkken enn det vi har i dag. Da vil vi kunne utvide menyen litt, lage flere varmretter og fange opp mer av ettermiddagsmarkedet. I dag er det ekstremt fra 11 til 13.30, og så dabber det av, sier Stubberud, som ikke bare skal ha ren kafe der.

Den nye kafeen vil også få en 35 kvadratmeter stor delikatesseavdeling.
– Det vil være hyllevarer der med fokus på lokalmat. Det blir en liten butikk i butikken med spesialprodukter du ikke finner på dagligvaren. Det er vel på tide med noe nytt, for det har ikke vært gjort store forandringer der siden 2006, sier Stubberud.

Kringla har de siste årene utvidet til Sortland, for så å legge ned den avdelingen i fjor. Det ga overskudd igjen i 2017. Nå er bedriften lokalisert i Svolvær med bakeriet, som også har kafe, og kafe i Amfi med en tilsvarende kafe på Lofotsenteret i Leknes. I tillegg produserer man isen Arktis, konfekt og syltetøy nede på Vårsetøya.

Fordelt på de tre kafeene og produksjonen, er det i dag i overkant av 30 ansatte og rundt 13-14 årsverk ved Svolvær-bedriften.