NYTT TILBUD: Roy Dahl vil satse på å selge fersk fisk fra egen båt ved Svolvær torg hver torsdag framover. Over kan du se videoreportasje om den driftige fiskeren. Foto: Eivind Biering-Strand

Roy selger fersk fisk fra båten i Svolvær

Skrevet av Eivind Biering Strand
09.05.2019 15:32 - OPPDATERT 09.05.2019 22:02

Han synes det blir litt tomt og stusselig i havna når Lofotfisket er over. Nå satser Roy Dahl på ukentlig salg av fersk fisk fra egen båt i Svolvær.

Dahl er en erfaren fisker som har merket seg at at tilbudet av fersk fisk i Svolvær har blitt dårligere den siste tida. Det vil han gjøre noe med og starter nå salg av fersk fisk fra egen båt hver torsdag.
– Det mangler et slikt tilbud i dag, og når lofotfisket er over blir det stopp med alt. Jeg har vært i Ålesund og der ligger det masse båter som selger fisk. Selv i Oslo er det en Svolværing som selger fersk fisk fra båten, sier han.

VARIERT TILBUD: Torsdagens fangst bestod blant annet av torsk, sei, hyse og brosme, samt noe lever og rogn. Foto: Eivind Biering-Strand
Dagens fangst består blant annet av torsk, hyse, brosme, sei og steinbit samt lever og rogn.
– Målet var å få med litt kveite og, men jeg lyktes ikke i dag, sier Dahl, som også har lyst til å tilby taskekrabbe framover.
Båten er en ombygd fritidsbåt han kjøpte for noen år siden. Han har også ved en tidligere anledning solgt fersk fangst fra båten under sesongen. Han forteller om strenge regler for håndtering og bearbeiding av fersk fisk fra Mattilsynet. Det er grunnen til at han ikke selger filet fra båten.
– Hvor er det du fisker?
– Overalt, fra Risvær til Henningsvær. Bare det ikke blir for langt å gå.
– Hvordan vurderer du etterspørselen etter fersk fisk i Svolvær?
– Vi får se etterhvert. Men folk bør jo stille opp, ellers blir det fort stopp.

Du kan selv se etter båten til Roy Dahl i havna ved Svolvær torg hver torsdag framover! (med unntak av kommende torsdag 16. mai)

INTERESSE: Fersk fisk til salgs i Svolvær havn har dessverre blitt et sjeldent syn i disse dager. Det forsøker Roy Dahl å gjøre noe med. Interesserte kjøpere og skuelystne dukket fort opp ved båten.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.