Rull, rull, rull ned til Kulturhuset!

Skrevet av Trine Sivertsen
16.09.2019 11:00 - OPPDATERT 16.09.2019 17:02

Har du noensinne sett regnet? Et spørsmål stilt av Creedence siden 1970. Lørdag 21. september tar Lofoten Kulturhus deg med tilbake til 1969 med Norges fremste Creedence-band, Fortunate Sons, med showet «Creedence Mania 1969».

Du trodde kanskje du bare kan oppleve coverband på Puben her i Vågan? Undertegnede er særdeles glad i coverband, og en god svingom, det være på Puben, Brygga eller Anker, takker jeg sjeldent nei til. Jeg liker å kalle meg selv litt bygdejente, med familiære røtter fra både Laukvika og Sellåter, og kanskje ligger det litt i blodet derfra.

Men når et band lover å ta deg med på en musikalsk reise til 1969, Woodstock, Månelandingen og Vietnamkrigen, ja det vil si alt undertegnede åpenbart gikk glipp av da jeg ikke kom til verden før i 1995, da blir det god stemning blant de fleste, tør jeg å påstå.

Foto: Sven Erik Hagen

RUTETE SKJORTER OG ALLSANG
Lørdag 21. september inviterer Lofoten Kulturhus deg med på en reise tilbake til året Creedence Clearwater Revival dominerte. Bandet som ga oss hits som Proud Mary, Bad Moon Rising, Green River, Down on the Corner, Cotton Fields, Fortunate Son og Midnight Special.

Ikke bare får vi som publikum presentert de store låtene som Creedence dominerte hitlistene med over hele verden, men man får også innblikk i hvordan verden så ut i det begivenhetsrike året 1969. Hvordan ble låtene soundtracket til en tidsalder og et samfunn preget av demonstrasjoner, flower power og massive populærkulturelle endringer?

Fortunate Sons skal vise dette gjennom å la de udødelige hitlåtene komme til live igjen, og de lover både rutete skjorter, god stemning og allsang. Hva mer kan man ønske seg en lørdags september-kveld?

I høstens kulturprogram er det god spredning i hva Lofoten Kulturhus tilbyr sitt publikum, og de har satt opp et variert program med noe for alle i befolkningen. Det eneste som gjenstår er å la de store hjula rulle, rulle, rulle ned til Kulturhuset.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.