Foto: Privat

Ryddeaksjonen i Skrova - årets vakreste dugnad

Skrevet av Morten Moe
11.05.2019 18:00 - OPPDATERT 12.05.2019 14:02

I løpet av to dager sørger innbyggerforeningen i Skrova for at øya skinner igjen.

BILDESERIE NEDERST I SAKEN:

I 16 år har Skrova-samfunnet gjennomført storstilt rydding hver vår, også i år. Rydding har vært gjort før også, men ikke i den form den har i dag.

Skrova Innbyggerforening står som arrangør av denne aksjonen og hver gang stiller folk velvillig og entusiastisk opp, gammel som ung. I år dukket det opp omkring 40 personer som alle ville være med å rydde.

− Dette er en like viktig sosial happening, ved siden av det miljømessige. En egen komité sørger for god servering av vaffel, pølser, kaffe og saft. På den provisoriske kafeen går praten livlig omkring dugnaden, sier innbyggerforeningens Ronald Aagard-Nilsen..

− I løpet av noen timer ryddes fellesarealene av raske og flittige hender. Lastebiler kjører rundt og samler opp brennbart materiale, jern og restavfall. I løpet av to dager fjernes alt som er blitt lagt ut, og øya skinner igjen.

− Gjennom alle disse årene med rydding har Skrova Innbyggerforening hatt et meget godt samarbeid med Vågan kommune, som låner bort to lastebiler. Uten disse bilene ville aksjonen nesten blitt umulig å gjennomføre. Innbyggerforeningen får også sponset fergebillettene av selskapet Torghatten AS. LAS i Svolvær er hvert år samarbeidsvillig når det kommer til levering. Med andre ord har samfunnet i Skrova mange gode hjelpere underveis som gjør denne årlige ryddeaksjonen mulig, sier Ronald Aagard-Nilsen.

Bildeserie
Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.