BEHOV FOR NYE: SIL Svømming har startet en innsamling for å finansiere nye startpaller i Svolvær svømmehall. Dagens utstyr duger verken til trening eller konkurranse. På bildet er klubbens Sigri Steen i aksjon på et nylig stevne i Tromsø, der de har gode startpaller. Foto: Privat.

Samler inn til nye startpaller

Skrevet av Eivind Biering Strand
19.03.2019 22:00 - OPPDATERT 20.03.2019 11:01

De gamle startpallene i svømmehallen er i skral og farlig forfatning. Nå har SIL Svømming startet et spleiselag for å kjøpe nye startpaller.

– Dagens startpaller er utrygge og rikkeløse. De burde vært utskiftet for lenge siden og kan nesten ikke brukes i dag. Svømmeklubben har behov for å trene stup og det får vi ikke gjort på en god måte i dag, sier trener Svein Arne Edvardsen i SIL Svømming.
Svømmeklubben har derfor startet innsamlingsaksjon for å anskaffe nye startpaller - til glede for alle som benytter seg av svømmehallen.
– Det er ikke bare svømmeklubben som vil nyte godt av det. Alle skolene som bruker bassenget og fritidssvømmerne vil ha glede av skikkelig utstyr i hallen, sier Edvardsen.

BARE LITT GJENSTÅR
De nye startpallene er kostnadsberegnet til 118.000 kroner og etter god giverglede så langt opplyser SIL Svømming at man nå mangler ca 30.000 før man er i mål.
– Vågan kommune har gått inn med en del og flere bedrifter har bidratt. Pallene er allerede bestilt og vi håper å ha dem montert i hallen innen sommeren, sier Edvardsen, som håper at flere vil bidra for å få finansieringen i mål.

GOD INNSATS PÅ LÅMØ
Tre utøvere fra SIL Svømming deltok i helga på LÅMØ-stevnet (landsdelsårsmønstring) på Sortland, med nesten 200 svømmere fra hele landsdelen. Dette er et stevne der utøverne på forhånd må være kvalifisert for å delta i sine klasser og fra SIL Svømming stilte Ida-Helen Edvardsen, Oskar Lind og Inger Marie Kristiansen, som alle leverte gode resultater.

Oskar Lind og Inger Marie Kristiansen fra SIL Svømming kom begge på 2. plass sammenlagt i sine klasser under LÅMØ på Sortland i helge. Begge leverte svært gode resultater og personlige rekorder på sine individuelle øvelser. Foto: Privat

Selv med en forstuet fot berget Ida-Helen Edvardsen sjetteplass sammenlagt, mens Oskar Lind og Inger Marie Kristiansen begge sikret 2. plass sammenlagt etter flere gode individuelle plasseringer. Alle tre svømte inn til personlige rekorder på nesten samtlige øvelser.
– Vi er godt fornøyde med gjennomføringen. Det er det største stevnet vi har vært med på, og dette sørger for at det ikke bare blir førsteplasser. Her får de svømme mot de beste i landsdelen og du skal ha et bra treningsgrunnlag for å henge med, sier trener Svein Arne Edvardsen.

PS! Vil du bidra til at svømmehallen får finansiert nye startpaller? Vipps 540993 til SIL Svømming

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.