Øverst fra venstre: Johnny Mosand, Stein Gunnar Nilsen, Trond Marhaug, Terje Kirkhaug, Per-Olav Kristoffersen Nest øverst fra venstre: Liv Oprann, Gerd Skoglund, May-Britt Christensen, Anita H. Pedersen, Anne Einarsen, Tone Angell Jensen Nederst fra venstre: Karl Magnus Listau, Kirsti Wahl. Foto: Anders Kristoffersen

Samlet igjen etter 50 år

Skrevet av Trine Sivertsen
22.07.2019 19:00 - OPPDATERT 23.07.2019 11:02

En helg med 60-tallsnostalgi, gode samtaler og og mimring. Avgangsklassen 1968 samlet seg i Svolvær i helga for klassetreff - 51 år senere.

For 58 år siden møttes klassen for første gang, på den gamle folkeskolen i Svolvær. De tidligere klassekameratene kom reisende også fra østlandet for å delta. Fredag 19. juli tilbrakte de i et storslått sommervær ute på Kuba, hvor de spilte 60-tallsmusikk og så på gamle bilder fra Svolvær pent satt inn i hefter så alle fikk se, og mimret tilbake til barndommen.
−Det var helt fantastisk der ute, med Storemolla og Lillemolla som ramme for årets så langt fineste sommerkveld. Vi bladde gjenn heftene med bilder, og ut fra det kom det mange gode historier fram i minnet. Som en overraskelse dro jeg også fram bluesmunnspillet, kan Per-Olav Kristoffersen fortelle. 

På lørdag gikk turen innom den gamle folkeskola, og der gikk turen inn til klasserommet hvor de alle møttes for første gang i 1961. Her fortalte Johnny Mosand om historien til bygget til alle oppmøtte.
−En ganske spesiell opplevelse. Det har skjedd veldig mye i Svolvær siden den gang, med utbygging og høyhus og turisme, sier Kristoffersen.

FRISTER Å GJENTA
Videre tok alle turen til kirkegården, hvor de mintes fire avdøde klassekamerater, og deres gamle lærer Sigrun Kleppstad.

Så ble det lunch på Du Verden, i strålende vær, før turen gikk opp til Svolvær kirke, hvor de alle ble konfirmert i 1968. Flere har også blitt døpt og giftet seg her. 

På kvelden fikk de eget rom hos Halstensen, hvor de avsluttet treffet med en god middag og dessert, før deres veier skiltes.
−Årets treff begynte å planlegges for to år siden, og nå frister det absolutt å gjenta det. Alle syntes det var veldig gøy å møtes igjen, vi funderer bare på i hvilken sammenheng det blir. Nå er det jo snart hele 60-årsjubileum for at vi møttes første gangen! avslutter Kristoffersen.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.