Førsteklassingene Olivia, Ingrid og Andreas var med på BlimE-dansen for første gang Foto: Emma A. Sætre

Se Svolvær skole danse BlimE-dansen

Alle elevene på første til syvende trinn samlet seg for å danse BlimE-dansen. – Sangen handler om at vi er bra nok som vi er, sier Ingrid i klasse 1C.

Siden NRK startet vennskapskampanjen BlimE i 2010, har den vært en årlig begivenhet i Norge. Kampanjen har som mål å fremme vennskap og samhold på barneskolen i hele landet, og elleve ganger har Svolvær skole samlet sine elever for å danse.

I år var ingen unntak. 

– Det er kjempegøy, sier førsteklassingene Olivia, Ingrid og Andreas.

De deltar på dansen for første gang i år, og forteller at de har øvd mye - både på skolen og hjemme. 

Video av dansen ligger nederst i saken! Kanskje du ser noen du kjenner?

I fjor danset ca. 400 000 barn rundt om i hele landet samtidig på BlimE-dagen. Årets utvalgte dag er egentlig ikke før i morgen, men fordi skolen er stengt tar de dansen en dag på forskudd.

– Det var vanskelig å lære seg bevegelsene i begynnelsen, men jeg blir bedre og bedre, sier Andreas. 

Barna forteller at det er kjekt å møte elevene som går på andre trinn, og gjøre noe sammen. Ifølge dem er det viktig å bli bedre kjent, og da får man også flere venner. 

Foto: Emma A. Sætre

[annonse]
Å VÆRE GOD NOK SOM MAN ER
Sangen som barna danser til er ny hvert år, og det er "Dynamitt" som i dag spilles i gymsalen. Den er skrevet av Nicolay Ramm og Petter Bjørklund Kristiansen, og koreografien er laget av Karoline Berge Hammersmark og Martin Lilleberg. 

Avdelingsleder for elevtjenesten, Kristine Lidin Malm, forteller at årets sang handler om at man er god nok som man er. Det er noe hun mener er veldig viktig å lære elevene. 

–  I tillegg vil vi at elevene skal oppleve glede og mestring sammen. Det gir en fellesskapsfølelse når alle trinnene danser sammen, noe som kanskje er spesielt viktig etter en tid hvor vi har holdt avstand. 

Malm sier videre at BlimE er laget slik at alle kan være med, ved å for eksempel inkludere tegnspråk og tilrettelegge for dem med funksjonsnedsettelse.

– Dette gjør at dansen er for alle, både store og små.