Rema-kjøpmann Jan Gunnar Hansen setter opp buss fra Laukvik neste fredag. Foto: Morten Moe

Setter opp buss fra Laukvik

Skrevet av Morten Moe
08.11.2019 17:00 - OPPDATERT 09.11.2019 09:02

Hansen synes det er leit at Coop velger å legge ned butikken i Laukvik.

Hansen legger ikke skjul på at han også gjør det for å få folk til å handle på Rema.
– Men når folk først får dette tilbudet, kan de selvsagt også dra på polet, til optikeren, eller andre ærend de har her i Svolvær, sier Rema-kjøpmannen.

19 SETER
I første omgang har han leid inn en 19-seter, som skal gå fra samfunnshuset i Laukvik klokken 12 neste fredag. Retur blir fra Svolvær klokken 14 igjen. Dette tilbudet skal gå fram til nyttår.

Han synes ikke så mye om hvordan Coop har behandlet Laukvik-befolkningen, og er klar på at han mener innbyggerne i Laukvik kanskje burde gjort mer for å beholde de gamle lokalene i stedet for å bygge nytt.
– De må virkelig tenke over hva dette kommer til å koste, sett i relasjon til hva de kunne fått gjort med en skikkelig dugnad i de gamle lokalene. Et nytt bygg, med alle de kostnadene det fører med seg, kan det bli problematisk å drive lønnsomt fra, mener han.

Til Lofotposten sier leder i innbyggerforeningen, Veronica Aanesen, at hun tar sikte på å bli kjøpmann i bygda når Coop forsvinner. I første omgang i de gamle lokalene, om hun får dispensasjon fra Mattilsynet og Arbeidstilsynet, deretter i . Det er butikk-kjeden Matkroken som i følge henne er mest aktuell nå.

STOPP NÅR NY  DRIFT ER OPPE OG GÅR
– Når Veronica eventuelt er på plass med Matkroken, så stopper vi selvsagt buss-kjøringen. Da forventer jeg  at innbyggerne i Laukvik støtter opp om sin lokale butikk. Til tross for at jeg driver en stor butikk i sentrum, ser jeg verdien i de mindre butikkene i distriktet, sier Hansen.