Setter pris på hjelpen fra Ola Bremnes: – Han har vært en god mentor

Mandag tar Sigrun Loe Sparboe med seg en lokal musiker og spiller konsert på Bacalao.

Visesanger Sigrun Loe Sparboe slapp sitt fjerde album tidligere i høst. Nå er hun på rundreise og spiller konserter. Neste ut er Svolvær, og Bacalao.

– Det blir en lun konsert i høstmørket, sier Sparboe.

Sammen med gitarist og produsent Mattias Krhon Nielsen, og Sverre Tollefsen Laupstad fra Ørsnes, skal Sigrun Loe Sparboe fylle Bacalao med Nord-Norske viser.

– Flere anmeldere sier at musikken min er som et soundtrack til høsten. Nå har jeg holdt på noen år og gitt ut noen album. Jeg har begynt å få spesielt feste i denne landsdelen. Jeg er veldig glad i intimscene-konseptet, så Bacalao blir helt perfekt. Det rigges opp til en intim stemning, og det setter jeg pris på i min formidling.

LOKALT SAMARBEID
Sverre Tollefsen Laupstad har vært en god samarbeidspartner for Sigrun. Flere kjenner han kanskje fra Lyse Netter.

– Vi møttes i Oslo. Der var han dirigent for et kor, som jeg var innom. Han fikk høre at jeg skrev egen musikk og var interessert i høre mer om det. Og jeg trengte en pianist, sier hun og roser Våganværingen:

– Han er en dyktig musiker, som kan mye mer enn å spille piano, han har flere ben å stå på. Jeg er glad i harmonier, og han har et godt øre for det. I tillegg har han bidratt med å skrive strykearrangementer når jeg har spilt inn.

HAR BRUKT PANDEMIEN TIL Å SKRIVE
Som alle andre i kulturbransjen har pandemien resultert i få, om noen, konserter. For Sigrun Loe Sparboe betød det mer tid til å skrive.

– Det har gitt en perfekt anledning til å skrive ny musikk, uten å bli distrahert ved å måtte forberede seg til andre ting. Helst vil jeg selvfølgelig ikke ha en pandemi. Jeg fikk statens kunstnerstipend, så dette er første gang jeg har kunnet ta permisjon fra jobben og fokusere ordentlig på låtskriving.

[annonse]
– Det har resultert i, håper jeg, at dette har blitt en mer helstøpt plate. Jeg har hatt bedre tid til å gå gjennom stoffet.

Selv har Sigrun hørt mye på Bremnes-søsknene hele livet. Men hun har også hatt spesielt kontakt med Ola Bremnes.

– Jeg har stått fast på noen låter, og tatt kontakt med han. Han har vært en god mentor. Aller helst ville jeg at han skulle gi meg noe og ordne det for meg. Men han stilte spørsmål som var veiledende for meg. Det er første gang jeg har tatt kontakt med andre, og fikk absolutt veldig mye ut av den kontakten med han.

Nå ser Sigrun Loe Sparboe frem til mandag og konsert på Bacalao.

– Det er en utradisjonell konsertdag, mandag. Jeg er fryktelig glad for at Bacalao sa de ville prøve det. Jeg håper at folk, etter gjenåpninga, er lystne på levende musikk. Vi skal gjøre vårt for at det blir en fin plass å være en mandagskveld.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.