GODE RESULTATER: SIL Svømming viste gode takter under årets Julesvøm i Sørreisa sist helg. Foran f.v. Gullik Solem, Oskar Lind, Inger Marie Kristiansen og Ane Løvberg. Bak f.v. Ida-Helen Edvardsen, trener Ronny Kristiansen og Sigri Steen. Foto: Svein Erik Edvardsen.

SIL Svømming viste gode takter i Sørreisa

Skrevet av Mari Rokkan
03.12.2018 12:18 - OPPDATERT 03.12.2018 18:02

Vågan får et stadig mer aktivt svømmemiljø. Sist helg markerte SIL Svømming seg med gode resultater under årets Julesvøm i Sørreisa.

– Det ble full bil denne gangen, sier en fornøyd hovedtrener Svein Erik Edvardsen i SIL Svømming. Sist helg kjørte han og trener Ronny Kristiansen de drøye 32 milene til Sørreisa, der seks SIL-svømmere møtte over hundre utøvere fra store klubber som Harstad, Sortland og Tromsø. Trenerne er godt fornøyd med innsatsen til de seks svømmerne, som markerte seg med gode plasseringer og flere personlige rekorder.

PERSET MED 50 SEKUNDER
De yngste SIL-deltakerne var 2009-modellen Einar Gullik Solem fra Henningsvær, 2007-modellen Ane Løvberg fra Kabelvåg, som nylig har meldt overgang fra Svalbard Turn svømmegruppe, og 2008-modellene Oskar Lind og Inger Marie Kristiansen fra Svolvær.

Inger Marie svømte inn til en 2. plass på 400 meter frisvømming (crawl) på tida 6.32.
– Det er personlig rekord med 50 sekunder. Hun var i hard konkurranse med gode svømmere fra Harstad og Sortland, så det står respekt av den andreplassen, sier Edvardsen.

2004-modellen Ida-Helen Edvardsen fra Kabelvåg hadde som mål å komme under 1.20 minutter på 100 meter rygg. Det klarte hun, med god margin.
– Hun fikk tida 1.19,62, og kom på en god andreplass, sier hovedtreneren, som mener Ida-Helen har sin styrke i rygg- og friøvelsene.

STERKT STAFETTLAG
Resultatene til de seks SIL-svømmerne var jevnt over gode. De fire jentene Ane Løvberg, Inger Marie Kristiansen, Ida-Helen Edvardsen og 2003-modellen Sigri Steen fra Kabelvåg leverte også en god stafett, der de kom inn på fjerdeplass av ti lag.
– Sigri gjorde en solid sisteetappe, og sikret fjerdeplassen ved å ta igjen mange svømmere, sier Edvardsen, som nå ser fram til deltakelse på flere stevner i 2019.

MOT DOBLING I LANDSDELSKONKURRANSEN?
Det neste, store målet for SIL Svømming er Landsdels Årsklassemønstring (LÅMØ), som arrangeres på Sortland i mars. I fjor var det kun Erle og Sigri Steen (2003) som stilte for SIL Svømming på LÅMØ i Bodø. Edvardsen sikter mot mer enn en dobling av antall SIL-svømmere på LÅMØ 2019.
– Vi antar å få med fire-fem svømmere. Vi har fått et godt samarbeid med Vågan kommune, og økt treningstilbudet til de eldste fra fire til seks treninger per uke. Det har gitt stor framgang, sier Edvardsen.

GOD VEKST
Edvardsen ser også at det gror godt i underskogen av svømmere, med stadig nye svømmere fra Svømmeskolen. Begynneropplæringen drives godt av Synne Brustad og Johan Holdø, sier Edvardsen, som ønsker seg flere trenere på alle nivåer.
– Vi vil gjerne ha med flere foreldre eller andre som kan engasjere seg. De trenger ikke å ha tidligere svømmeerfaring. Det viktigste er at de vil bidra, smiler Edvardsen, som selv har gått fra null svømmekompetanse til trenerkurs og hovedtreneransvar på få år.  

HOVEDTRENER: Svein Erik Edvardsen har vært med på å bygge et solid svømmemiljø i Vågan de siste årene. Her med svømmerne Sigri Steen og Ida-Helen Edvardsen. Foto: Karianne Steen

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.