Singler på løpende bånd

Skrevet av Morten Moe
14.03.2019 14:00 - OPPDATERT 14.03.2019 20:02

– Dette er en gammel låt som jeg har jobbet med i fem år, sier Anna Kajander. Fredag slipper Ørsnes-jenta nok en singel.

– Dette har vært en vanskelig låt å fullføre, og det tror jeg er fordi jeg ikke helt har visst hva den skulle være for meg, sier 24-åringen.
Hennes tredje singel «Idioti» ble skrevet for fem år siden inne på soverommet på Frogner i Oslo. Det startet da hun var ute og gikk en tur, og plutselig kom på den første strofen i sangen: «Du kasta en vind i øyan på mæ, du trur at æ skal fortsett å smil fint til dæ». Selv beskriver hun sangen som en mikstur av melankoli og opprørskhet.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING
– Det er et oppgjør mot noen som er har en  emosjonell makt over en, litt basert på egne opplevelser. Den handler om når det dukker opp noen som du trodde hadde mistet makten over deg, men så viser det seg at det ikke er tilfellet, forteller hun.
Anna Kajander er Nord-Norges nye, kraftfulle stemme. I fjor sommer slapp 24- åringen sin debutsingel «Sabla Fin», som gikk inn på NRK P1 sin spilleliste i ti uker, havnet på toppen av Spotify sin Norway Viral 50-liste, og ble førpremiert hos «Ruben» på NRK P3.

– Du slipper stadig singler, når kommer platen?
– Det kommer etter hvert. Jeg kommer til å bruke tid på å samle bra nok materiale, og så langt har det fungert bra med singler.

KONSERTER
Anna slapp i tillegg singelen «Omforlatelse» i november, og har spilt opptil flere konserter den siste tiden, blant annet på Trondheim Calling som plukket henne ut som én av artistene de har mest tro på i 2019. Hun har blitt rost for sin jordnære sjarm, evnen til å være så intim som hun er i låtskrivingen, og ikke minst for sin sterke stemme.

Her kan du høre den nye låten til Kajander.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.