I år som i fjor blir det skikarusell i Vågan. I fjor var det start i Kabelvåg, mens det i år starter på Svolvær-siden. Foto: KS Ski Lofoten

Skikarusell og familiedag

Skrevet av Morten Moe
12.02.2020 14:00 - OPPDATERT 12.02.2020 19:02

De nærmeste tre søndagene er samling ved parkeringsplassen i Kongsmarka.

– KS Ski Lofoten arrangerer karusell for barn og voksne ved parkeringsplassen i Kongsmarka (Dynamittveien inn mot Kongshalsen).I tillegg til skikarusellen er dette en fin anledning til å ta med familien ut på ski for å gå sammen med andre. Det vil bli laget bål slik at det er mulighet for grilling, skriver skiklubben på sin Facebook-side.

– Dette er et lavterskel-tilbud fra skiklubbens side, og vi håper å få til en fin ramme rundt arrangementene, med skileik, bålkos, pølsegrilling og slikt, sier Stig E. Mortensen i en e-post fra skiklubben.
 
– Oppmøte for de yngste er fra klokken 12. Her gjelder prinsippet "start når du er klar"! De yngste får utdelt startnummer som benyttes hele sesongen. De som deltar uten tidtaking går valgfri distanse. 

– Tidtaking tilbys fra og med åtte år (de som fyller åtte i 2020). De på tid/fellestart går 1, 2, 3 eller 5 km. Nedre aldersgrenser på de ulike distansene: 
8-10 år går 1 km. 
11-12 år kan gå 1 eller 2 km.
13-14 år kan gå 1, 2 eller 3 km.
Fra og med 15 år kan velge 1, 2, 3 eller 5 km.
 
Det vil bli kjørt en fellestart klokken 13 for de som ønsker å gå på tid. Oppmøte seneste 30 minutter før start. Premier til alle som deltar på minimum to renn.

Påmelding skjer via denne linken: