Den nye tråkkemaskinen lager de nydeligste spor i marka til skientusiastene. Foto: Tore Fauske

Skispor både i Svolvær- og Kabelvåg-marka

Skrevet av Morten Moe
07.02.2020 09:00 - OPPDATERT 07.02.2020 15:02

I Kabelvåg har folk vært lite fornøyd med at den nye tråkkemaskinen ikke har vært tilgjengelig der. Nå har skiklubben funnet en løsning på det.

– Gladmelding til alle skientusiaster i Vågan; det er fantastiske skispor i Kabelvåg  og Kongsmarka  - og helga bør benyttes til skigåing, sier leder i KS Ski Lofoten, Stein Alsos, i en pressemelding.

– Skiklubben har fått til et samarbeid med Jesper Lied i Hjelpekorpset om kjøring for klassiske skispor i Kabelvågmarka Vest inn til skihytta. Det blir ypperlig for barnefamilier.

– MALEBARISK!
– For de som ønsker en lengre tur enten klassisk eller skøyting er det malebariske løypetraseer i Kabelvågmarka Øst og Kongsmarka, med cirka 15 km oppkjørte spor. Turen kan starte på nedsiden av ungdomsskole i Kabelvåg eller fra parkeringsplassen ved Dynamittveien i Kongsmarka. Folk oppfordres til å bruke denne parkeringsplassen, sier Alsos, som nå har fått en dato for når den nye tråkkemaskinen kan brukes også i Kabelvåg. Som kjent er maskinen for bred til å komme seg forbi anleggsområdet ved den nye skolen som bygges der, og det må derfor sprenges bort en liten knaus.

–Vedrørende sprenging og utbedring til «ny» løypetrase er vi lovet av Magnussen AS at dette skal være gjort innen 12. februar. Når dette er utført kan skiklubbens iherdige dugnadsentusiaster kjøre den nyinnkjøpte tråkkemaskinen også i Kabelvågmarka Vest, sier Alsos.