GOD STEMNING: Ungdomslos Markus Wegge har kontordag på torget i Kabelvåg. Slikt blir det liv og røre av. Over kan du se videoreportasje om praktisk ungdomsarbeid i ordets beste forstand. Foto: Eivind Biering-Strand

Slik ser det ut når skaterne "okkuperer" Kabelvåg

Skrevet av Eivind Biering Strand
26.05.2019 10:00 - OPPDATERT 29.05.2019 10:39

Ungdomslos Markus Wegge bygger relasjoner til ungdom gjennom fartsfylte aktiviteter. Vi ble med da han hadde utekontor i Kabelvåg.

Siden jul har Vågan kommune hatt såkalt ungdomslos ved Kabelvåg ungdomsskole og Svolvær skole. Ordningen er et treårig prosjekt finansiert med tilskuddsmidler fra BUFdir, der målsetningen er å redusere frafall i skolen.
Ungdomslosene har sin base på skolene, men en del av arbeidet utføres utenfor skoletid gjennom ulike aktiviteter og ungdomsrettede tiltak - blant annet på ungdomsklubben på Arbeidern i Kabelvåg, der følgende scenario har utspilt seg flere ganger i vår: En rød varebil drevet av frityrolje ruller inn i gata. Bakdørene fyker opp og musikken slås på, mens ungdommene stimler rundt bilen som er fylt til randen av rullebrett og andre leker. Før du vet ordet av det er torget omgjort til en skatepark.

PAVILJONG I SOLNEDGANG: Avsatser som dette er et godt utgangspunkt for triks på rullebrettet.

Vi ble da ungdomslos Markus Wegge hadde utekontor i Kabelvåg en helt vanlig torsdagskveld, med Vågan Brettklubb som spesielt inviterte gjester. 
Se video øverst i saken!

Du kan forøvrig lese mer om ungdomslosenes viktige arbeid i neste utgave av Våganavisa. 

UNGDOMSLOS: Markus Wegge (til venstre) er ungdomslos ved Svolvær skole. Han har en høy stjerne blant ungdommene.

ENKELT: Noen gamle paller er alt som trengs for å lage et lite hinder å forsere.

HJEMMELAGET: Vågan Brettklubb stilte med hjemmesnekret rail for anledningen.

POPULÆRT: Jentene hiver seg også med på leken når ungdomslosen deler ut rullebrett til alle.

 

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.