Mathieu van der Poel vant 4. etappe inn til Alta i Arctic Race 2018. 13. november blir det klart hvilke kommuner som blir vertskap for sykkelrittet i 2019. Foto Pauline Ballet/Arctic Race of Norway

Slipper neste års etapper i Svolvær

Skrevet av Mari Rokkan
01.11.2018 18:00 - OPPDATERT 02.11.2018 07:30

Under Agenda Nord-Norge offentliggjøres det hvor Arctic Triple 2019 skal foregå.

– Siden første utgaven av Arctic Race of Norway i 2013, har sykkelrittet besøkt alle regionene i Nord-Norge. I 2018 gikk rittet fra øst til vest i Finnmark. Om knappe to uker blir det klart hvor rittet skal gå i 2019, skriver arrangøren i en pressemelding.

Etappene og traseene offentliggjøres under konferansen Agenda Nord-Norge, på Thon Hotel Lofoten i Svolvær, 13. november kl. 11.00. Her vil både fylkesrådsleder Tomas Nordvoll i Nordland fylkeskommune, 
daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway, tidligere verdensmester Thor Hushovd og ordførere i vertskommunene for start og målgang.

FAKTA OM LØPET:
Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. I 2018 beveget rittet seg lengst nord i Nord-Norge, fra øst til vest i Finnmark fylke. 
Arctic Race of Norway er i dag et etablert ritt på UCI sin internasjonale sykkelkalender, som del av Europatouren. Det var først ranket som kategori 2.1, men har siden 2015 vært et 2.HC-ritt, som er det nest høyeste nivået for et internasjonalt sykkelritt.

Debatt
Våganavisa oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.